ANNONCE

Sne, slud og storm: Voldsomt vejr på vej

25. december 2020 07:29 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Mens julefreden har sænket sig over Danmark så er der udsigt til en heftig vejr-cocktail

I lang tid har vejret nærmest stået stille: Lunt og gråt med lidt regn ind i mellem.

Men nu ændrer det sig markant.

Det fortæller vagtchef Martin Lindberg, Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, til Newsbreak.dk.

Allerede i dag, fredag, kan der komme enkelte sne- eller sludbyger over Bornholm. Og der er faktisk risiko/chance for, at det hvide nedbør også kan ramme den nordlige del af Sjælland.

– Her til morgen er det koldt. meget koldt. Vi har sat kulderekord med minus 5 grader i Herning og Viborg. Men temperaturen stiger og vil i løbet af fredag nå op mellem plus 1 og plus 4 grader, siger Martin Lindberg.

Vinden bliver let til frisk fra nord og nordvest. Den aftager sidst på dagen.

– I aften og i nat bliver det igen koldt med frostgrader de fleste steder i landet. Der kommer skyer vestfra og der kan komme lidt regn måske med lokale sludbyger, lyder det fra vagtchefen.

Så blæser det op

Lørdag begynder overskyet med regn i hele landet. I Jylland, hvor der kan komme mest nedbør, er der udsigt til mellem 10 millimeter og 20 millimeter.

– Vinden frisker op og bliver jævn til hård. Ved vestkysten kan det lørdag aften blæse med kulingstyrke. Og det er et forvarsel på søndagens voldsomme blæst, siger Martin Lindberg.

Storm eller stærk storm

Søndag skal man sørge for at holde godt fast, hvis man skal udendørs.

– Det begynder med en kuling fra syd eller sydvest. Ved vestkysten op til hård kuling. Og vi får efterhånden vindstød af stormstyrke eller stærk storm. Det kommer der formentlig et varsel om, når vi kommer lidt tættere på. Det kan komme helt op på omkring 30 meter pr. sekund ude ved vestkysten, mens det bliver lidt mere roligt inde i landet, siger Martin Lindberg.

Søndag bliver også våd – og der kan komme lokale byger med slud.

Temperaturerne søndag vil ligge på mellem 4 grader og 7 grader.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu