Snestorm rammer Danmark mandag – og igen tirsdag

17. marts 2013 15:34 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Snestorm rammer Danmark mandag - og igen tirsdag
Billede mangler

Allerede i sidste uge kunne DMI fortælle om en kommende snestorm på tirsdag, men nu ser det ud til, at vi også mandag kan se frem til et – nogle steder – ganske voldsomt snevejr.

 

»Der kommer noget sne fra sydvest, som efterhånden giver sne til de sydlige egne. Det breder sig op over landet mandag, og det giver op til ti centimeter sne i de sydlige og sydvestlige egne, og kombineret med den kraftige vind fra øst, går det hen og bliver snestorm mange steder,« siger vagthavende meteorolog Steen Rasmussen.

DMI har således udsendt et varsel om snestorm og snefygning mandag. På instituttets hjemmeside kan man se et danmarkskort, hvor de sydlige dele af landet er farvet orange, mens der er henholdsvis gult og grønt jo længere nordpå, man kommer.

»Der hvor der er snestormsvarsel er der orange, det er lidt mere problematisk end de gule områder, hvor der kun er snefygning,« siger Steen Rasmussen, der oplyser, at varslet vil blive opdateret løbende, fordi den nordlige del af Jylland og Bornholm lidt senere også vil få del i vejret.

Mandagens snefald vil holde op i løbet af dagen – men det betyder altså ikke, at det er forbi.

»Natten til tirsdag kommer der fornyet gang i sneen, og vinden vil også være kraftig,« siger meteorologen.

»I de sydlige egne får de ikke snestorm tirsdag, men det gør specielt den østlige del af landet.«

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu