ANNONCE

Snestorm sender soldater på overarbejde

9. januar 2021 12:16 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Madrids borgere er blevet bedt om at blive hjemme under kraftig snestorm, som skaber kaos.

Snestorm sender soldater på overarbejde
Borgere i Spanien vandrer rundt i snelandskabet. Foto: Gabriel Bouys/AFP

Noget så sjældent som en snestorm har fundet vej til Spanien. Og det skaber trafikkaos i det normalt solrige land.

Således er soldater sat i værk for at redde borgere, som sidder fanget i deres biler i snestormen på veje nær hovedstaden, Madrid.

Sneen begyndte at falde torsdag. Fredag eftermiddag begyndte det kraftige snefald, forårsaget af stormen Filomena, at skabe problemer på tværs af landet.

Tusinder af bilister sidder fast på vejene, og Madrids lufthavn er blevet lukket. Mindst 50 fly til Madrid, Málaga, Tenerife og Ceuta – et spansk område i Nordafrika – er blevet aflyst.

Tog mellem Madrid og sydøstlige byer som Alicante og Valencia er aflyst, mens busserne ikke kører i Madrid.

Kort tur gav lang ventetid

Madrid og fire andre regioner er i det højeste beredskab på grund af snefaldet, som ifølge meteorologerne ventes at fortsætte. Madrids byråd har bedt borgere om at blive hjemme.

En kvinde strandet i sin bil på en motorvej fortalte fredag om sine oplevelser til den spanske tv-station RNE.

– Jeg kørte afsted for at besøge min mand på hospitalet og har været strandet her i tre timer. Det er en tur, der normalt tager 15 minutter, fortalte hun fra sin bil.

Røde Kors har leveret mad til lastbilchauffører, som har været fanget på en motorvej nær Madrid.

Nogle er glade

Mens nogle ærgrer sig over at sidde timevis i kø, byder andre sneen velkommen.

Folk på ski er set glide igennem sneen på pladsen Puerta del Sol i den centrale del af Madrid. En video på sociale medier viser sågar en mand, som sidder på en slæde, der bliver trukket frem i sneen på gaderne i hovedstaden af hunde.

Madrid og otte andre provinser er for første gang på det øverste niveau af vejrvarslingssystemet, siden det blev introduceret i 2007.

Fodboldkampen mellem Atlético Madrid og Athletic Bilbao, som skulle være spillet lørdag klokken 16.15, er blevet udsat på grund af en snestormen i den spanske hovedstad.

Fredag aften måtte Real Madrid vente i fire timer på at flyve til Pamplona, hvor lørdagens udekamp mod Osasuna skal spilles klokken 21.

Det lykkedes dog at komme afsted, og billeder fra Real Madrids Twitter-profil viser Real Madrid-spillerne forlade flyet efter en vellykket landing.

Atlético Madrid fører La Liga med 38 point. Det er to mere end Real Madrid, der ligger på andenpladsen, men Atlético har spillet to kampe færre.

Lørdagens udsættelse betyder, at Real Madrid kan overtage førstepladsen med en sejr over Osasuna.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu