Snestorm: Tusindvis af flyaflysninger i New York

9. februar 2013 05:39 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Snestorm: Tusindvis af flyaflysninger i New York
Billede mangler

En voldsom snestorm ramte fredag det nordøstlige USA og skabte store trafikale problemer med tusindvis af flyaflysninger og undtagelsestilstand i fem stater. Meteorologer har forudsagt store snemængder i blandt andet New York, Connecticut og Maine, skriver Reuters.

 

I Massachusetts har guvernør Deval Patrick taget det usædvanlige skridt at forbyde al bilkørsel fra fredag eftermiddag, mens guvernøren i Connecticut, Dannel Malloy, har lukket statens motorveje for alt andet end udrykningskøretøjer.

Alle lufthavne i New York har været lukket siden fredag eftermiddag. Borgmester Michael Bloomberg advarer indbyggerne mod at bevæge sig udenfor.

»Bliv væk fra byens gader, hold jer ude af jeres biler og bliv hjemme, mens stormen er over os. Det er til jeres eget bedste«, siger Bloomberg.

Myndighederne har indkaldt sneplove og indkøbt 250.000 ton vejsalt til at strø ud over de sneklædte gader i millionbyen.

Mange borgere i de berørte områder har allerede lyttet til advarslen og varslinger om muligt strømnedbrud, og de har indkøbt store lagre af mad og andre fornødenheder.

Myndighederne advarer desuden om kraftige vindstød på op til 120 kilometer i timer.

Det kan gå hen at blive en historisk snestorm, skabt af en unik vejrkombination, hvor to vejrsystemer, polare og subtropiske jetstrømme, mødes, vurderer USAs nationale vejrcenter.

I Boston er skoler blevet lukket forud for stormen, og byens borgmester, Thomas Menino, har opfordret de lokale virksomheder til at lade deres ansatte at gå hjem før tid for at mindske risikoen for, at pendlere skal strande i byen på grund af snestormen.

»Vi indbyggere fra New England er hårdføre, skal jeg sige jer, og vi er vant til den slags storme. Men jeg vil også minde alle om, at de skal bruge deres fornuft og holde sig fra byens gader«, siger borgmesteren.

Boston har udsigt til at få op mod 91 centimeter sne, og det vil slå rekorden fra 2003, hvor der faldt 70 centimeter sne.

Danskere med kurs mod USA er blevet også berørt af snevejret, idet SAS fredag måtte aflyse en afgang til New York fra Københavns Lufthavn, og samme billede tegner sig i flere andre europæiske lufthavne med ruter til New England.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu