ANNONCE

Snøfter du? Måske er det her grunden

21. januar 2020 10:38 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Selv om vi fortsat befinder os i januar, så er pollensæsonen allerede startet.

Er du begyndt at snøfte lidt oftere, end du plejer? Måske er dine øjne også irriteret? Det kan der være en god forklaring på, i hvert fald hvis du er pollenallergiker.

På trods af at kalenderen langt fra siger forår, så er pollensæsonen allerede skudt i gang, oplyser Astma-Allergi Danmark i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter videoen

I galleriet ovenfor får du gode råd til, hvordan du skal forholde dig udendørs, hvis du er pollenallergiker.

En måned tidligere

Du er som pollenallergiker formentlig ikke vant til, at du allerede i januar har skullet bøvle med symptomerne på din allergi. Men det er altså tilfældet i 2020.

For ifølge Astma-Allergi Danmark er pollensæsonen startet en måned tidligere, end den normalt plejer at starte.

Det er forårstræerne el og hassel, der er begyndt at blomstre, og den første pollen fra dem er registreret i København.

Allergikere, der er overfølsomme for el og hassel, er ikke de eneste, der kan blive ramt allerede nu. Birkepollenallergikere, som omkring halvdelen af alle pollenallergikere er, kan også reagere på pollen fra de to forårstræer. Symptomer som høfeber og astma vil derfor allerede kunne registreres nu.

En mild vinter

Grunden til, at pollensæsonen er startet i midten af januar, skyldes det milde vintervejr.

– Vi har fundet de første pollen fra hasselbuske og elletræer, og det er cirka en måned tidligere end en gennemsnitlig sæson. Vi skal tilbage til 2007 for at finde en tidligere sæsonstart end i år. Normalt starter sæsonen for forårspollen først midt i februar, men denne kan variere med op til to måneder afhængigt af vejret, siger biolog og leder af pollentællingerne ved Astma-Allergi Danmark Karen Rasmussen.

Det er endnu svært at sige noget om, hvor slem en sæson det bliver for allergikere, for det afhænger også af vind og vejrforhold. Hvis vejret er mildt med lune temperaturer og solskin, så er der normalt flest pollen.

Perioder med nedbør eller kulde kan bremse pollenspredningen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu