Bøde på ferien? Nu sker dette

4. juli 2019 18:55 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Et nyt direktiv er netop trådt i kraft: Nu kan andre EU-lande søge i politiets registre og få ejeroplysninger.

Del:

Nu skal du passe ekstra godt på, når du fører dit automobil rundt i EU.

Nu er det nemlig muligt for andre EU-lande at få ejereoplysninger på danske bilejere. Det betyder dermed, at de lande kan sende færdselsbøder direkte til danske trafiksyndere.

Det oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

(I galleriet over artiklen, kan du se, hvilke overtrædelser det drejer sig om. Du kan også se eksempler på fartbøder. Og vi kan godt fortælle, der er nogle lande, hvor det er meget dumt at køre for stærkt. I hvert fald dyrt).

Den 1. juli 2019 har Danmark åbnet for, at andre EU-landes myndigheder kan slå danske køretøjer op i motorregisteret og dermed finde direkte frem til ejeren.

Det er et nyt EU-direktiv, der skal gøre det lettere at finde identiteten på de personer, der begår bestemte færdselsovertrædelser i EU, der danner baggrund for den nye mulighed.

Artiklen fortsætter under videoen

Det betyder, at hvis danske bilister for eksempel kører for hurtigt i et andet EU-land, vil myndigheden i det land, hvor der er begået en hastighedsovertrædelse, have adgang til at søge ejeroplysninger af køretøjet i Danmark og derefter sende en bøde direkte til ejeren eller brugeren af køretøjet.

“Politiet i Danmark vil ikke blive underrettet om, at der er sendt en bøde til en ejer eller bruger af et dansk køretøj, hvorfor politiet i Danmark heller ikke vil have mulighed for at hjælpe med eventuelle spørgsmål. Er der spørgsmål til den fremsendte bøde, skal afsenderen af bøden kontaktes direkte”, skriver Rigspolitiet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu