ANNONCE

”So ein ding”-vært får DR’s Sprogpris

3. december 2011 09:32 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
”So ein ding”-vært får DR’s Sprogpris
Billede mangler

Bare fordi man er vært på et program med en tysk titel, kan man sagtens få DR’s Sprogpris 2011. Årets pris går nemlig til Nikolaj Sonne.
 
Journalisten Nikolaj Sonne er nemlig vært på DR2’s gadgetmagasin ’So Ein Ding’.
 
Prisen, der består af 10.000 kroner og et diplom, får Nikolaj Sonne overrakt i DR Byen på onsdag den 7. december klokken 13.00 af DRs mediedirektør Gitte Rabøl.
 
”Nikolaj Sonne er et forbillede ved sin evne til at kombinere høj faglighed med bred appel. Ved sin personlige og originale måde at kommunikere på, formår han at smitte os med sin begejstring og nysgerrighed for den teknologiske verdens fremskridt. Lige meget, hvor man zapper ind i hans udsendelse, ved man, at det er HAM, man lytter til, uanset om han er på skærmen eller ej,” udtaler Gitte Rabøl.
 
I juryens motivering hedder det blandt andet: ”Med en velovervejet dosering af det sproglige arsenal af lydord, metaforer, ironi og ansigtsudtryk, som Nikolaj Sonne besidder, formår han uge efter uge at formidle et stofområde så levende og præcist, at også seere uden forhåndsinteresse og indsigt i gadget-verdenen bliver hængende og ligefrem oplever, at de begynder at forstå, hvordan diverse elektroniske produkter fungerer”.
Har været vært i tre år 
34-årige Nikolaj Sonne er uddannet journalist. Han har været ansat i afdelingen DR Historie og Videnskab i tre år og været vært for ’So Ein Ding’ på DR2 siden februar 2009. Fra 2005 til 2008 var han journalist og redaktør på magasinet Gear, hvor han også fungerede som vært for Gear-TV, der i 2008 blev kåret til ’Danmarks bedste web-tv’.
 
Sidste år gik DRs Sprogpris til trafikvært Jette Beckmann fra P4 København, mens satirefolkene bag ’Rytteriet’ – Rasmus Botoft og Martin Buch – fik en særpris for at tilført det danske sprog en række nye, faste vendinger.
 
Årets sprogpris-jury bestod af mediedirektør Gitte Rabøl, radiochef Tor Arnbjørn, kanalredaktør Flemming Hedegaard, de tidligere sprogprismodtagere Karen Secher og Adrian Hughes samt sprogforskeren Jørn Lund, der har været med til at uddele prisen alle årene. 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu