Socialchefer vil straffe skulkende ledige hårdere

10. marts 2013 00:25 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Socialchefer vil straffe skulkende ledige hårdere
Billede mangler

De nuværende sanktionsmuligheder mod kontanthjælpsmodtagere, der skulker fra jobtilbud eller aktivering, bliver brugt alt for forskelligt og har alt for lidt effekt.

 

Det mener formanden for de danske socialchefer, Ole Pass, der opfordrer politikerne til at se på mulige ændringer i sanktionsmulighederne med den kommende kontanthjælpsreform. Det skriver Jyllands-Posten.

»Langt de fleste sanktioner er kortvarige med en til to dages træk i kontanthjælpen, og ofte har det ikke en tilstrækkelig effekt. Man bør overveje at lave nogle mere permanente træk, hvor borgeren fratages kontanthjælpen i en længere periode som en konsekvens af udebliven fra kommunens tilbud. Princippet om ret og pligt bør understreges,« siger Ole Pass til avisen.

Formanden for socialcheferne kalder det i øvrigt »utilfredsstillende«, at kommunerne bruger sanktionsmulighederne så forskelligt, som det er tilfældet.

I Lemvig Kommune gav for eksempel sanktioner til 45 procent af kontanthjælpsmodtagerne sidste år, mens Høje-Taastrup Kommune for eksempel kun gav sanktioner til 11 procent af kontanthjælpsmodtagerne.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) melder sig ifølge Jyllands-Posten klar til at diskutere stramninger.

BNB

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu