Socialdemokrat forsvarer Thorning efter Torben Lund-kritik

25. januar 2013 16:37 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Socialdemokrat forsvarer Thorning efter Torben Lund-kritik
Billede mangler

Socialdemokraten Freddy Blak svarer igen på eks-partifællen Torben Lunds kritik af statsminister Helle Thorning-Schmidts EU-udtalelser.

 

– Torben Lund er en talentløs platugle, siger Freddy Blak til bt.dk.

Torben Lund skrev onsdag aften på sin Facebookprofil, at Helle Thorning-Scmidts bemærkning om, at man enten er med i EU, »eller også er man slet ikke med«, var »himmelråbende stupid«. Statsministerens kommentar var henvendt til David Camerons udmelding om, at briterne skal stemme om Storbritanniens EU-medlemskab senest i 2017.

Freddy Blak mener, at angrebet fra Torben Lund er under lavmålet, og at det udspringer af gammelt nag.

Han sad selv i Europa-Parlamentet i 15 år fra 1989 til 2004, og de sidste fem år sad han sammen med både Torben Lund og Helle Thorning-Schmidt.

– Torben Lund er den mest middelmådige og koleriske politiker, jeg har mødt. Hans problem er, at Helle Thorning-Schmidt var populær, charmerende og dygtig, mens hans selv selv blev kørt ud på et sidespor. Han burde holde sin kæft, lyder det fra Freddy Blak til bt.dk.

Den 67-årige socialdemokrat har selv i perioder udtalt sig kritisk om Helle Thorning-Schmidt, men han mener, at hun gjorde et godt stykke arbejde i Bruxelles som parlamentariker og før da som sekretariatsleder for S-gruppen i Europa-Parlamentet.

– Jeg sad i Budgetudvalget og i Arbejdsmarkedsudvalget, og i sidstnævnte var hun en stor hjælp for mig. Hun var akademisk dygtig og løftede mig frem fra bageste række til de forreste rækker i udvalget. Det skylder jeg hende tak for, siger Freddy Blak.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu