ANNONCE

Socialdemokrat lækkede hemmelig viden om Irak

17. februar 2012 15:34 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Socialdemokrat lækkede hemmelig viden om Irak
Billede mangler

Jan Trøjborg (S) lå inde med fortrolige oplysninger om Irak-krigen, der var så vigtige, at han valgte at lække dem til sine partifæller i Folketinget, da debatten om Irak-krigen var på sit højeste. Det skriver Jyllands-Posten.
Trøjborg, der i dag er formand for Kommunernes Landsforening, sad i spidsen for Folketingets særlige kontroludvalg fra 2002 til 2005.
“Det kom frem i udvalget, at grundlaget for at gå i krig i Irak var en overfortolkning af Anders Fogh Rasmussen. I udvalget havde vi mulighed for at studere alle FE’s (Forsvarets Efterretningstjeneste, red.) papirer om Irak-krigen. Det var meget nyttigt. I den politiske diskussion blev der sagt, at der var klar dokumentation for, at der var masseødelæggelsesvåben,” siger Jan Trøjborg til Jyllands-Posten.
Det gik altså op for Trøjborg, at Anders Fogh Rasmussen overdrev, da den daværende statsminister sagde, at de var sikre på, at den irakiske diktator Saddam Hussein havde masseødelæggelsesvåben.
“Forskellen bestod i det klokkeklare udsagn fra statsministeren om, at der var bevis for, at Saddam Hussein havde masseødelæggelsesvåben. Efterfølgende havde vi mulighed for at se FE-dokumenterne. Hvis vi havde læst, at FE havde dokumentation, havde vi nok lagt en dæmper på vores egne ordførere. På den måde havde det en betydning,” siger Trøjborg til Jyllands-Posten.
Det særlige kontroludvalg består af ét medlem fra hver af de fem største partier på Christiansborg.
Jan Trøjborg lækkede også oplysninger om masseødelæggelsesvåben – eller mangel på samme – til sine partifæller til Socialdemokraternes gruppemøder.
“Metoden er også, at når man sidder og drøfter partiets linje i debatten, så kiggede mine partifæller på mig, og så på, om jeg nikkede – om det var ok. Jeg nikkede ja. Det var ligesom en clearing af, at vi var på ret kurs,” siger Jan Trøjborg.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu