ANNONCE

Socialdemokrater: Regeringen tager fejl

4. februar 2020 09:42 | Af: Newsbreak.dk

Socialdemokratiet i Hørsholm er kritiske over for regeringens udspil til en ny udligningsreform.

(Citathistorie fra Frederiksborg Amts Avis)

Hørsholms økonomi er trængt, og velfærden er under pres. Kommunen betaler i dag omtrent en tredjedel af alle indtægter til udligningsordningen, og bliver regeringens nye udligningsreform vedtaget, vil det betyde en ekstraregning på 70 millioner kroner.

Det vil komme til at gøre mere end almindeligt ondt på de lærere, pædagoger, sygeplejersker med flere som bor i Hørsholm, påpeger Niels Lundhøj (S), gruppeformand i Hørsholm Kommunalbestyrelse overfor Frederiksborg Amts Avis:

– Det er langt fra alle i Hørsholm, der tjener mange penge. Vi er tilhængere af en et solidarisk udligningssystem, men jeg tror, regeringen har en skæv forestilling om, at alle i Hørsholm er en del af whiskybæltet.

Socialdemokratiet i Hørsholm vil gerne i dialog med regeringen. Umiddelbart er der dog ingen støtte at hente hos partifællerne i Folketinget. Henrik Møller (S), valgt i Helsingør-kredsen siger:

– Jeg bakker selvfølgelig op om regeringens udspil til en ny udligningsordning. Jeg forstĂĄr godt problematikken i Hørsholm, men ser man pĂĄ de rĂĄ tal, sĂĄ er det de bredeste skuldre, der skal bære mest, og her er indkomstgrundlaget i blandt andet Hørsholm højere end i de fleste andre kommuner.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu