ANNONCE

Socialdemokratisk formand i Sverige vil gå af

21. januar 2012 14:24 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Socialdemokratisk formand i Sverige vil gå af
Billede mangler

Formanden for de svenske socialdemokraters, Håkan Juholt, vil ifølge den svenske tv-station SVT på et pressemøde senere i dag meddele, at han går af for formand.
Juholt, der kun har været formand siden det sveske valg sidste år, har mistet popularitet. Det det samme har partiet, som i øjeblikket ligger på 25 procent i meningsmålingerne.
Partiformanden er kommet i kritisk lys, efter det i efteråret blev afsløret, at han har sjusket med afregninger for kørselsgodtgørelser fra Riksdagen.
Juholt blev yderligere upopulær da han først på måneden brød sit løfte om at hæve understøttelse til arbejdsløse, hvis socialdemokraterne kom til magten.
Den svenske fagbevægelsen reagerede i skarpe vendinger og krævede hans afgang. Det samme har adskillige partiafdelinger gjort. Nu ventes Håkan Juholt at tage konsekvensen.
Afganegn kommer efter et møde fredag, hvor de svenske socialdemokraters forretningsudvalget udtrykte tillid til ham. Men ifølge den svenske tv-station var betingelsen for at udtrykke tillid til Juholt, at han træk sig som formand.
Kilde: SVT

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu