Socialrådgivere bakker op om forlomme til langtidsledige

14. februar 2013 08:12 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Socialrådgivere bakker op om forlomme til langtidsledige
Billede mangler

Den mindre kvalificerede ansøger snupper en stilling i Københavns Kommunes socialforvaltning. Det kan meget vel blive scenariet, efter socialborgmester Mikkel Warming (Ø) har meldt ud, at langtidsledige med behov for akutjob skal have førsteprioritet, når der skal ansættes.
To andre borgmestre i kommunen vil følge det spor, og det har socialrådgiverne det rigtig godt med. Også selv om det betyder, at en bedre socialrådgiver må gå slukøret hjem fra jobsamtalen.
»Det er fornuftigt at gøre en særindsats for at sikre de af vores kollegaer, der står til at falde ud af dagpengesystemet,« siger formand for Dansk Socialrådgiverforening Majbrit Berlau.

 

Men det kræver en ekstra indsats fra Københavns Kommune og andre arbejdsgivere, understreger hun.

»Hvis man som arbejdsgiver vælger den strategi, skal man forpligte sig til at lave nogle ordentlige introforløb til dem, der bliver ansat i de akutjob,« siger Majbrit Berlau.

Hvis kommunen gør det, så vil formanden godt garantere, at en dårligere kvalificeret socialrådgiver også kan varetage et job i en socialforvaltning eller andre steder, hvor der er brug for dem.

»Socialrådgivere, som har været langtidsledige, og som får det rette kompetenceløft og den rette støtte, kan godt varetage jobbet, selv om de har været væk i to år,« siger Majbrit Berlau.

Børne- og ungeborgmester Anne Vang (S) og sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF) bakker op om Mikkel Warmings initiativ, mens kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V) ifølge Politiken ikke vil forskelsbehandle på den måde.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu