Socialrådgivere har én time til handicappede

8. marts 2012 11:58 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Socialrådgivere har én time til handicappede
Billede mangler

Når arbejdsdagen gøres op, har socialrådgivere på handicapområdet kun brugt godt en time om dagen på at tale med borgere.
De resterende seks og en halv time går nemlig med administration, møder og andre opgaver.
Det viser en undersøgelse, som Dansk Socialrådgiverforening har gennemført af tidsforbruget blandt 53 socialrådgivere på handicapområdet for børn og voksne.
“Handicapområdet må siges at have en kedelig rekord, da det er det område, hvor vi har allermindst tid til at tale med de mennesker, som har brug for vores indsats,” siger Bettina Post, der er formand for Dansk Socialrådgiverforening.
Hun understreger, at der er et klart behov for afbureaukratisering på området.
“Vægtningen i vores arbejde har flyttet sig væsentligt fra dialog og samarbejde med borgerne om de gode løsninger til administration, metodekrav og registrering. Det skal der altså gøres noget ved,” forklarer Bettina Post.
Socialrådgiverne i undersøgelsen har i fem sammenhængende arbejdsdage registreret, hvad de bruger deres tid på i fire overordnede kategorier: borgertid, administration, mødeaktivitet og andet.
Fælles for voksen- og børnehandicapområdet er, at administration fylder langt størstedelen af deres arbejdstid – henholdsvis 51 procent for voksne og 48 procent på børneområdet.
Med andre ord bruger socialrådgiverne omkring halvdelen af deres arbejdstid på administration og samlet set kun omkring 15 procent på at tale med handicappede borgere.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu