ANNONCE

Socialrådgivere: Måske flere grimme sager

19. januar 2012 07:28 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Socialrådgivere: Måske flere grimme sager
Billede mangler

Sager om alvorligt børnemisbrug kan nemt forputte sig i de høje bunker af sager, som landets socialrådgivere har liggende på deres skriveborde.
Det advarer Dansk Socialrådgiverforening om i kølvandet på den senere tids alvorlige misbrugssager, som er dukket op i danske retssale på tværs af landet, skriver Politiken.
“Socialrådgiverne bør højst sidde med 30-35 sager, hvor der er mistanke om misbrug af børn. Men flere steder sidder de med over 60 af denne type sager, og så kan det ikke forventes, at der kan arbejdes ordentligt og fornuftigt,” siger formanden for Dansk Socialrådgiverforening, Bettina Post, til Politiken.
Hun savner dels, at der sættes lofter for, hvor mange sager socialrådgiverne må sidde med af gangen, og dels at myndighederne får bedre muligheder for at samarbejde på tværs af hinanden.
I Kommunernes Landsforening (KL) synes man ikke, at en begrænsing over antallet af sager hos en enkelt socialrådgiver er en god idé.
“I stedet for at se på antallet af sager skal der samles op på gode eksempler, der viser, hvordan sagsbehandlerne arbejder systematisk med børnesagerne, hvilke metoder de bruger i undersøgelsesarbejdet, hvordan de arbejder systematisk med at følge op på, om børnene får det bedre, og om målet med indsatsen er nået,” siger konsulent i Børne- og Kulturudvalget, Jessie Brender Olesen, til Politiken.
Kilde: Politiken

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu