ANNONCE

Socialrådgivere om ministerangreb: Uværdigt

14. februar 2012 12:29 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Socialrådgivere om ministerangreb: Uværdigt
Billede mangler

Sagerne om børn, der er blevet vanrøgtet og misbrugt i årevis kommer stadig frem i lyset.
Socialminister Karen Hækkerup (S) råber nu på en kulturændring i kommunerne og blandt landets socialrådgivere.
Men ifølge formanden for Dansk Socialrådgiverforening, Bettina Post, går Karen Hækkerup (S) efter manden i stedet for at gå efter bolden.
“At gå efter frontmedarbejderne, det er at begynde at personificere årsagen til, at disse sager er ekstremt vanskelige. Jeg synes, at Karen Hækkerup taler til folkestemningen, og det, synes jeg virkelig ikke, er en minister værdig,” siger hun.
Karen Hækkerup (S) efterlyser, at både kommunalpolitikerne og socialrådgivere tager mere ansvar.
“Når man står derude, nytter det ikke noget, at man tænker uhh ha, hvad med privatlivets fred. Det nytter ikke, at socialrådgiveren siger, uhh ha vi har ikke ansvar for det, og politikeren siger, det var der nogle andre, der tog sig af. Alle skal tage ansvar”, siger hun.
Bettina Post er ked af den hårde retorik fra Karen Hækkerup (S), og hun mener i stedet, at der ligger et stort problem i, at kommunerne selv skal betale, når de griber ind overfor de udsatte børn.
Kommuner skal selv betale 900.000 kroner om året for hvert barn de tvangsfjerner. Det er ifølge Bettina Post hovedårsagen til, at kommuner sommetider tøver med at gribe ind.
Karen Hækkerup (S) er opmærksom på problemet.
“Jeg kan ikke leve med, at der kan være en mistanke om, at man ikke går ind og fjerner et barn, fordi man siger, at man ikke har penge til det,” siger hun
Regeringen er nu på vej med et lovforslag, der skal støtte kommunerne økonomisk, når der fjernes 4 børn eller flere.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu