ANNONCE

Søger du job? Undgå disse dumme fejl

18. oktober 2020 19:20 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Din jobansøgning er din første kontakt med en potentiel arbejdsgiver. Derfor er det vigtigt, at den står knivskarpt.

Coronakrisen har for en del danskere betydet, at man har måttet vinke farvel til det job, som man kender. Men for mange har det også betydet, at man har kunnet starte på noget nyt og måske endda fået lysten til at gå i en helt anden retning end man egentlig havde tænkt over.

Men når det kommer til jobsøgningen, så er alle altså ikke lige spidsfindige, når ansøgningen og CV’et skal skrives – enten fordi man ikke tillægger det den store værdi eller fordi det er længe siden, at man sidst har måttet prøve kræfter med den ædle disciplin at søge et job.

Derfor er det også tit, at danskere søger hjælp til jobsøgningen hos venner og bekendte, men har de egentlig altid styr på, hvad man skal skrive i ansøgningen? Derfor kan det være godt at få professionel hjælp.

Mange A-kasser og fagforeninger har folk ansat, der kan hjælpe en med at skrue en ansøgning sammen, men oftest har man måske lyst til at prøve lykken selv, inden man beder om professionel hjælp.

Brug tid

En af de største danske jobportaler Ofir.dk har lavet en guide med ti gode råd til at skrive en ansøgning.

– Begrund i din ansøgning, hvorfor du søger stillingen, hvad kan du tilbyde, og hvad din vision for jobbet er. Arbejdsgiveren skal have indtryk af, at du brænder for stillingen, og at det lige netop er din arbejdskraft, de har brug for, skriver Ofir.dk blandt andet som en af de gode elementer i jobansøgningen.

Men lige så vel som der findes gode råd, så er der også banale fejl, som der nemt kan undgås.

Huffington Post har kigget nærmere på seks fejl, som den gennemsnitlige ansøger begår, når der skal søges job.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu