ANNONCE

Søger vidner efter ulykke i dødskryds

10. december 2020 19:42 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Politiet søger nu vidner til ulykken.

Søger vidner efter ulykke i dødskryds
Politiet søger vidner, der har set noget ganske særligt. Foto: Øxenholt Foto

En 21-årig mand påkørte fredag en 48-årig kvindelig cyklist i krydset Åby Ringvej/Edwin Rahrs Vej, mens han var på flugt fra politiet i en bil.

Det tror Østjyllands Politi i hvert fald.

Problemet er imidlertid, at den 21-årige siger, det ikke var ham, der førte bilen. Det har han under grundlovsforhør søndag oplyst via sin forsvarer, skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Politiet beder derfor nu vidner om hjælp til at få afklaret, hvor mange der befandt sig i bilen – og hvordan føreren af den så ud.

Flygtede fra politiet

Sagen starter fredag klokken 16.18. Her ser en patrulje fra Østjyllands Politi bilen, en grå Chevrolet Nubria stationcar, køre råddent i krydset Viborgvej/Åby Ringvej. Her kørte den blandt over for rødt.

Patruljen begyndte herfra at jagte bilen, der satte farten op.

Da bilen når krydset Åby Ringvej/Edwin Rahrs Vej kører føreren pludselig over i modsatte over i modsatte kørselsretning og efterfølgende op på fortov og cykelsti. Her kører bilen ind i den 48-årige cyklist, der kom alvorligt til skade.

Herefter fortsatte bilen fra cykelstien og videre sydpå ad Åby Ringvej, indtil den drejer til højre ved kulturcentret Globus1, hvor den rammer en lygtepæl og kører ind over et græsareal.

Her bliver bilen efterladt, og den eller de personer, der sad i bilen, var forsvundet fra stedet, da politiets patrulje ankom.

Så du noget?

Politiet er nu særligt interesseret i oplysninger om, hvor mange personer, der sad i bilen, og hvordan føreren af den så ud.

Det gælder især personer, der har set bilen forulykke ved Globus1, og den eller de, der sad i den, flygte fra stedet.

Politiet kan kontaktes på telefon 114, hvis man har oplysninger i sagen.

Efterforskes af DUP

Kort efter ulykken skrev Den Uafhængige Politiklagemyndighed, DUP, på deres hjemmeside, at man ligeledes havde indledt en efterforskning af ulykken.

De efterforsker sagen på grund af politiets indirekte involveren i ulykken.

“Politiklagemyndigheden vil gerne i kontakt med vidner, som har overværet færdselsuheldet, eftersættelsen op til færdselsuheldet eller i øvrigt har oplysninger i sagen. Vi kan kontaktes på e-mail på mail@politiklagemyndigheden.dk eller på telefon 41783500 (mandag – torsdagkl. 10-12 og 13-15 eller fredag kl.10-12 og 13-14)”, skriver DUP.

Torsdag oplyser Østjyllands Politi til Newsbreak.dk, at sagen stadig efterforskes af DUP.

Dødskrydset

Der er flere gange sket alvorlige ulykker i lige netop det kryds. To gange indenfor de seneste år med dødelig udgang.

I oktober blev en 23-årig kvinde, der var ude for at løbe, påkørt af en bil.

Den unge kvinde døde kort efter påkørslen af sine kvæsteler. Siden har der været stort fokus på netop det kryds, der er særdeles trafikeret.

Politiet har også en del gange siden været i området og foretaget foruroligende kontroller med rystende resultater.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu