ANNONCE

Søren Brostrøm vil have dig til at aflyse dette

6. november 2020 16:54 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

På et pressemøde fredag aften, blev der talt om et nedlukket Nordjylland og et åbent sundhedsvæsen.

Søren Brostrøm vil have dig til at aflyse dette
Rigspolitichef Thorkild Fogde, Bente Møller - Styrelsen for Patientsikkerhed, Thyra Grove Krause Statens Serum InstitutI og Søren Brøstrom Sundhedsstyrelsen ved en Myndighedsfælles pressebriefing om covid-19 situationen i Nordjylland afholdes i Eigtveds Pakhus i København, fredag den 6. november 2020. Foto: Scanpix.

De danske myndigheder har ansvar for at aflive godt 3.000.000 mink i Nordjylland, i forsøget på at komme coronavirus covid-19 og den nye muterede version af virussen til livs, og planen er at blive færdige med de mange aflivninger ved udgangen af næste uge. Det oplyser rigspolitichef Thorkild Fogde på et pressemøde fredag eftermiddag.

Thorkild Fogde fortalte på pressemødet, at man på nuværende tidspunkt har aflivet godt 1.000.000 mink, og at man altså mangler at aflive endnu 2.000.000 dyr.

Mens myndighederne arbejder på at aflive de mange mink, er borgere i Nordjylland ramt af nogle omfattende restriktioner for, hvad de må og ikke må. Det er blandt andet på den baggrund, at myndighederne prøver at komme i mål med de mange aflivninger hurtigst muligt.

– Der er tale om en nedlukning, der i nogen grad ligner den, vi så i foråret, sagde rigspolitichef Thorkild Fogde på pressemøde.

Men han understreger, at der er afgørende forskelle.

– Vi står i dag et helt andet sted i forhold til den viden, vi har til rådighed. Og dels er det en lokal indsats, sagde han.

Det er ikke minkavlernes skyld, understreger Thorkild Fogde, rigspolitichef.

Men det skal gå hurtigt med at få aflivet mink nu – det er håbet, at samtlige to millioner mink i Nordjylland er blevet aflivet i slutningen af næste uge, siger han.

– Det kræver et tæt samarbejde mellem alle de myndigheder, der er involveret. Det er vores alle sammens sundhed, der står på spil, sagde han.

Sundhedsvæsnet har åbent

De omfattende restriktioner betyder dog ikke, at man skal blive hjemme i ethvert tilfælde. Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen, understregede på pressemødet, at sundhedsvæsnet holder åbent i det nordjyske.

– Man skal ikke holde sig tilbage, sagde Søren Brostrøm. Han fortalte, at skal man til læge, tandlæge eller undersøgelse på et sygehus, så skal man tage afsted.

– Sundhedsvæsnet har åbent, sagde Søren Brostrøm.

Der er dog en undtagelse. Søren Brostrøm gjorde det på pressemødet klart, at man skal udskyde behandlinger, der kan udskydes, eksempelvis kosmetisk behandling i form af botox, tandblegning eller lignende.

– Det er ikke nødvendigt nu. I kan tage det senere, sagde Søren Brostrøm.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu