Softwaregigant dropper populært program

23. januar 2019 17:37 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Det har millioner af brugere, men Microsoft vil gerne videre i teksten, og det kan være bedst at følge trop.

Softwaregigant dropper populært program
Hvis du stadig bruger Windows 7, har du under et år til at finde et alternativ, hvis du har din IT-sikkerhed kær. Foto: Scanpix.

Når kalenderen siger 14. januar 2020, understøtter Microsoft ikke længere styresystemet Windows 7. Det betyder ikke, at du ikke kan bruge en computer med Windows 7 fra 15. januar, men det betyder, at du virkelig, virkelig ikke bør gøre det.

Microsoft skriver selv, at du kan bruge en computer med Windows 7 efter 14. januar 2020, men Microsoft agter ikke at sende opdateringer ud til styresystemet, hverken funktionsopdateringer eller sikkerhedsopdateringer.

Det er særligt sikkerhedsopdateringernes endeligt på Windows 7, der gør, at man fra Microsofts side virkelig, virkelig gerne så, at folk droppede styresystemet.

– Når først vi ikke understøtter Windows 7, bliver din computer mere sårbar overfor sikkerhedshuller, skriver Microsoft selv.

Teknologibloggen Tech.co skriver, at alle, der bruger Windows 7 bør kende konsekvenserne ved at holde fast i styresystemet efter 14. januar 2020.

– Sikkerheden på din PC bliver som en hullet si, skriver Tech.co.

Et populært system

Det er usikkert præcist, hvor mange computere der er i verden, der stadig kører Windows 7. Både Windows 8 og 10 udkom efter Windows 7, og Windows 7 selv udkom i 2009, men det var også et meget, meget populært styresystem, og det var først i slutningen af 2018, at Windows 10 havde flere brugere end Windows 7.

Det betyder, at hvor godt 40% af alle computere kører med Windows 10, så kører godt 37% stadig med Windows 7, og der er derfor en god chance for at du, eller en du kender, stadig har en computer stående med styresystemet kørende.

Hvis det er tilfældet, kan du gøre flere forskellige ting. Du kan fortsætte med at bruge din computer, som intet var hændt, men det betyder altså, at der er en reel risiko for, at du giver andre adgang til din computer, dine data og en masse viden om dig som person.

Du kan også købe en Mac eller en Chromebook, skifte til Linux, eller du kan opgradere til Windows 10. Det sidste kan du læse mere om hos Microsoft.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu