Sohn kræver menneskerettigheder bogført

26. marts 2012 12:00 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Sohn kræver menneskerettigheder bogført
Billede mangler

De største danske virksomheder skal skrive menneskerettigheder i regnskabet.
Det mener erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF), som i dag fremlægger regeringens strategi for social ansvarlighed, CSR.
“Regeringen ser virksomhedernes samfundsansvar som et helt afgørende parameter i forhold til at håndtere den økonomiske krise, de globale klimaudfordringer samt ressourceknaphed og samtidig skabe ny vækst i dansk erhvervsliv,” siger Ole Sohn.
De 1.100 største danske virksomheder og alle statslige aktieselskaber skal allerede i dag rapportere om deres samfundsansvar i årsrapporten. Men regeringen vil have virksomhederne til udtrykkeligt at tage stilling til deres arbejde med at respektere menneskerettighederne og reducere deres klimapåvirkning.
“Så kan enhver der ønsker det, gå virksomhederne efter i sømmene for at se, om de for eksempel arbejder på at minimere deres aftryk på vores fælles klima,” fortæller Sohn.
I dag rapporterer 87 pct. af de største danske virksomheder om deres samfundsansvar. For at sikre, at virksomhederne har de rette værktøjer og den nødvendige vejledning til at håndtere de nye krav, vil regeringen styrke vejledningen til virksomhederne
Det skærpede krav til årsregnskabet er en del af regeringens CSR-udspil, som i alt rummer 20 initiativer.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu