Sohn lover bedre bredbånd til sommerhuse

23. marts 2012 10:35 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Sohn lover bedre bredbånd til sommerhuse
Billede mangler

Det skal være slut med at stå på ét ben i haven med computeren i vejret for at få internet i sommerhuset.
Det lover erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF), som vil sikre et bedre mobilt bredbånd i Danmark.
“Det er meget vigtigt at sikre, at borgere og virksomheder, og også sommerhusgæster, der holder deres ferie i Danmark, har de bedste muligheder for en god bredbåndsforbindelse. Det styrker dansk turisme og sommerhusudlejningen i yderkommunerne,” siger Ole Sohn.
Løftet skal indfries ved at stille krav til de teleselskaber, som vinder auktionen om at tilbyde bredbånd. I 2015 skal 99,8 procent af alle husstande, virksomheder og sommerhuse i 207 udvalgte postnumre have adgang til bredbånd. Postnumrene er udvalgt efter steder, hvor dækningen halter i dag.
“Jeg er meget tilfreds med, at vi med denne auktion sikrer mobil bredbåndsdækning inden udgangen af 2015 i de områder af landet, hvor der i dag er størst behov for at forbedre adgangen til en bredbåndsforbindelse,” fortæller ministeren.
Sommerhuse var oprindeligt ikke omfattet af kravene om dækning, men på baggrund af ønsker fra en række kommuner og regioner vil Sohn nu sikre, at også sommerhuse kan få gavn af forbedringerne.
“Det er min forventning, at teleselskaberne med deres opsætning af master til mobilt bredbånd samtidig vil sikre en bedre mobil taledækning i områder, hvor der er problemer med mobilhuller. Teleselskaberne kan nemlig for relativt få penge opsætte antenner til mobiltale på de opsatte mobilmaster, og dermed øge taledækningen væsentligt,” slutter Sohn.
Auktionsvinderne – teleselskaberne – forpligter sig til inden udgangen af 2015 at udbyde mobile bredbåndsforbindelser på mindst 10 Mbit/s i de landområder, hvor der i dag er størst behov for bedre bredbånd.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu