ANNONCE

Sol og badning på årets varmeste dag

30. marts 2021 14:51 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

18,5 grader nåede temperaturen på ved København tirsdag eftermiddag - onsdag er det sønderjydernes tur til måske at slå rekorden

18,5 grader ved Landbohøjskolen i København.

Det viste termometeret tirsdag eftermiddag klokken 14.30 og dermed var årets varmeste dag en realitet. Årets hidtil varmeste dag var ‘kun’ 15,1 grader.

Det varme vejr fik københavnerne til i stor stil at søge udenfor. Enkelte benyttede endda varmen til at hoppe i vandet i Nordhavnskvarteret.

Over hele landet

Men det er ikke kun i København vejret tirsdag har været fantastisk. Over hele landet har det lune vejr været markant.

– Der er store forskelle i temperaturerne landet over. Men generelt har det været varmt. Det er ikke usædvanligt, at vi får denne varme op så tidligt på året, når luften over Sydeuropa er varm. Det ser vi engang i mellem, siger vagtchef Lars Henriksen, Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, til Newsbreak.dk.

Ikke slut endnu

Og det er ikke slut med varmen endnu. Onsdag kan nemlig byde på en tangering af rekorden – om end det bliver et helt andet sted i Danmark.

– Onsdag er det i Sønderjylland, det nok bliver varmest. Her kan vi også nå op på samme temperaturer – eller måske endda over. Men så begynder det også at være slut for denne gang. Natten til torsdag kommer en front ned gennem landet med meget kold luft bagpå. Det bliver dermed væsentligt køligere og måske endda nattefrost. Men vi vil fortsat få en hel del sol. Det betyder, at hvis man kan finde et sted med læ, så vil det føles meget lunt, siger Lars Henriksen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu