Soldater: Flere arbejdsskader skal støttes

10. juli 2012 16:30 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Soldater: Flere arbejdsskader skal støttes
Billede mangler

Det godt, men ikke godt nok.
Sådan siger formanden for Hærens Konstabel og Korporalforening Flemming Vinther om forsvarets nye regler for støtte til krigsveteraner.
Fremover vil flere soldater, som har været internationalt udsendt, kunne komme i betragtning til et rehabiliteringstilbud, men der er stadig huller, der bør lukkes.
– Man er langt fra i mål, for de nye regler er stadig hægtet op på, at en skade skal kunne anerkendes som en arbejdsskade, og stramme regler betyder, at en diskusprolaps og andre typer belastningsskader aldrig vil blive betragtet som en arbejdsskade.
– Det betyder, at personer med sådanne skader fortsat ikke vil være omfattet af rehabiliteringstilbud, og det er på ingen måde tilfredsstillende for os, siger Flemming Vinther til Newspaq.
Han mener, at de vilkår, soldaterne arbejder under, når de er udsendt, er så specielle, at forsvaret bør have et særligt ansvar, som er anderledes, end hvis det havde været en anden branche, der var tale om.
– Vi sender raske soldater ud, og hvis de ikke vender raske hjem, så har forsvaret et ansvar. Derfor bør rehabiliteringsstøtten træde til, hvis en soldat vender hjem og ikke længere kan varetage et job på normale vilkår – punktum, siger Flemming Vinther.
Masser af hans medlemmer vender hjem med skader, som ikke bliver anerkendt som en arbejdsskader. Og de personer bør stadig have hjælp.
– Vi taler jo ikke om, at de skal have et beløb eller en erstatning. Vi taler om, at rehabiliteringsenheden skal i gang og hjælpe med at finde ud af, hvad de så skal. Kan de blive i forsvaret, eller skal de ud af forsvaret?, siger HKKF-formanden.
De nye regler kommer også til at gælde soldater med psykiske men, hvilket ikke tidligere har været tilfældet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu