Soldater lettere såret under skydeøvelse

25. februar 2013 22:30 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Soldater lettere såret under skydeøvelse
Billede mangler

To soldater fra 1. Militærpolitikompagni kom lettere til skade, da de mandag blev ramt af fragmenter ved to uafhængige skydeøvelser i Hevring Skydeterræn, oplyser Hærens Operative Kommando (HOK) i en pressemeddelelse.

 

Ved det ene uheld blev en skydeleder ramt af et fragment i skulderen, da han var ved at undervise i at kaste med håndgranater. Skydelederen vurderede, at en soldat, efter at have kastet sin håndgranat, ikke var i tilpas dækning bag den opstillede dækningsskærm. Derfor trak skydelederen soldaten i dækning, hvorved han blottede sin egen skulder og blev ramt.

Ved det andet uheld blev en soldat ramt af fragmenter fra et patronhylster, der eksploderede i forbindelse med en fejl på et maskingevær. Fragmenterne ramte soldaten på hoften.

HOK oplyser, at de nærmere omstændigheder omkring de to hændelser nu undersøges efter de almindeligt gældende procedurer ved uheld i forbindelse med skydning.

Begge soldater har været til behandling på skadestuen og har det efter omstændighederne godt. Begge har selv underrettet deres pårørende.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu