Soldater må blive på pinebænken

28. februar 2013 01:44 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Soldater må blive på pinebænken

De flere tusinde soldater, hvis arbejdspladser er på spil i kampen om kasernelukninger, må blive på pinebænken i endnu nogle uger, skriver Berlingske.

 

Selv om forsvarsminister Nick Hækkerup (S) i går pressede på for en afklaring, ville V, K og DF ikke sige ja til ministerens kompromisforslag.

I stedet stillede de en række nye spørgsmål og mødes først igen den 11. marts, når medlemmer af Folketingets forsvarsudvalg er tilbage efter en studietur til New Zealand og Australien.

I takt med at forhandlingerne om forsvarschef Peter Bartrams forslag til kasernelukninger trækker ud, tiltager rygtestrømmen om, hvilke af de fem lukningstruede kaserner der måske alligevel overlever.

Almegård Kaserne på Bornholm har på intet tidspunkt været i reel fare, men de seneste forlydender vil vide, at Sønderborgs sergentskole skal til Oksbøllejren, og kasernen lukkes, mens Haderslev får lov at beholde sin kaserne. Bülows Kaserne i Fredericia står fortsat til lukning, mens billedet på Sjælland er mere mudret end nogensinde.

Ifølge Berlingskes oplysninger kæmper den konservative Lene Espersen med støtte fra Venstres ordfører Troels Lund Poulsen for at fastholde Livgarden i Høvelte og dermed redde kasernen.

Holder det stik, er Vordingborgs kaserne lukningstruet, fordi dens nuværende beboere, Det Danske Logistikcenter, splittes og flyttes til Jylland.

De seneste dage har rygterne talt om, at andre af forsvarets kapaciteter kan flytte til Vordingborg. Blandt andet er der peget på Forsvarets Personeltjeneste og Forsvarets Materieltjeneste.

Begge disse centrale tjenester bor i lejede kontorhuse i Ballerup, hvor rygterne i går udløste uro. Men det vil kræve en betydelig ombygning, hvis kontorfolket fra Ballerup skal ind på belægningsstuerne i Vordingborg, og en af de centrale forhandlere rystede energisk på hovedet, da vedkommende i går blev præsenteret for ideen.

Forsvarsminister Nick Hækkerup kalder det »synd og skam« for de ansatte, at der ikke kom en afklaring. »Jeg synes, vi havde forberedt os godt til en aftale,« siger han.

Ifølge forsvarsministeren er beslutningen om at lukke kaserner kun første led i en række af efterfølgende beslutninger om placering af forsvarets kapaciteter på kasernerne. Først når den proces er overstået, kan de ansatte til sommer håbe på besked om deres fremtid. »Denne aftale er grundlaget for at komme videre med resten,« siger Nick Hækkerup.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu