ANNONCE

Soldater støtter slankning af forsvarstoppen

2. december 2011 13:07 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Soldater støtter slankning af forsvarstoppen
Billede mangler

Hvis regeringen skal spare tre milliarder kroner på forsvaret, så er det klogt at starte i toppen.
Sådan lyder det fra soldaternes fagforening, efter forsvarsministeren i dag kunne fortælle, at et udvalg nu undersøger gevinsten ved at lægge forsvarskommandoen ind under ministeriet.
“Man skal jo starte et sted, og det er da interessant nok at starte med toppen den her gang. Vi er positivt afventende i forhold til, at man nu vurderer om en sammenlægning kan minimere dobbeltarbejde og skabe synergi,” siger formand for Hærens Korporal og Konstabel Forening Flemming Vinther til Newspaq.
Regeringens arbejdsgruppe skal være klar med sine konklusioner til marts. Hos soldaternes fagforening mener man ikke, at forsvarsminister Nick Hækkerup allerede har truffet en afgørelse om sammenlægning.
“Jeg oplever ikke, at ministeren allerede har skrevet konklusionen på forhånd, så det vil vi heller ikke,” siger Flemming Vinther.
Han vurderer, at Forsvarskommandoen kan lægges ind under ministeriet, uden at det skaber problemer problemer for de internationale missioner, som Danmark deltager i.
Men opbakningen til en slankning af forsvarstoppen ændrer ikke ved, at soldaternes fagforening ser med dyb bekymring på, at regeringen vil spare tre milliarder kroner på forsvaret som helhed.
“Det er 15 procent af vores budget. Jeg har rigtig, rigtig svært ved at se, hvor man skal finde så mange penge, uden at det får store konsekvenser for vores indsats internationalt. Indtil videre har jeg ikke hørt nogen seriøse bud på, hvordan vi undgår at fjerne værktøjer, som politikerne råder over, når der sker noget ude i verden. Det skal politikerne være sig meget bevidste,” siger Flemming Vinther.
Arbejdsgruppen består af medlemmer fra Forsvarsministeriet, Statsministeriet, Finansministeriet og Forsvarskommandoen. Gruppen skal afslutte sit arbejde medio marts 2012, hvorefter regeringen vil tage stilling.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu