ANNONCE

Solen bager overalt: Så varmt bliver det

4. juli 2015 11:36 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Solen bager overalt: Så varmt bliver det
Foto: Nikolai Linares/Scanpix
Foto: Nikolai Linares/Scanpix

Foto: Nikolai Linares/Scanpix

Normalt er der altid lidt koldere ved kysterne i Danmark, og derfor kan varmeintolerante danskere normalt flygte dertil, når termometeret sniger sig op over 25 grader inde i landet.

Men lørdag er der næsten ingen forskel på, hvor varmt det er ved vandet, og hvor varmt det er inde i landet.

»De foregående dage har vi haft en jævn østenvind, og der var det overvejende de vestlige halvdele af landet, der var varmest. Men i dag er der ikke et særlig stort spænd, så der er virkeligheden rigtig mange steder i landet, hvor man kan få høje temperaturer,« fortæller meteorolog hos Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), Lars Henriksen.

Ude ved kysterne vil det dog alligevel være lidt køligere end inde i landet, men hvor der normalt kan være op til 10 graders forskel i temperaturerne, bliver det i denne weekend en meget mindre én af slagsen.

»Der, hvor det bliver køligst, bliver der mellem 20-25 grader, men mange steder inde i landet er det højere. Der bliver det de her 28-30 grader og nogle steder helt op til 32 grader,« siger han.

Varmen varer dog ikke ved. Allerede søndag aften vil det blive køligere, og DMI regner med, at det køligere vejr kan bringe et skybrud med sig.

»Som prognoserne er lige nu, kan det nok gå hen og blive ret kraftig nedbør, måske ligefrem skybrud, søndag aften og natten til mandag. Men det er usikkert, og derfor har vi udsendt et risikovarsel,« siger Lars Henriksen og forklarer, at et risikovarsel ikke er det samme, som et egentligt skybrudsvarsel. Sådan et kommer først, når meteorologerne er helt sikre på, at himlen åbner sig.

»Så hvis man skal til vandet, skal man nok gøre det lørdag. Der er det stadig super flot, og der er ikke meget vind nogen steder. Det bliver ganske enkelt et rigtig flot sommervejr alle steder,« siger Lars Henriksen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu