Solen venter i årets første forårsweekend

1. marts 2013 05:25 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Solen venter i årets første forårsweekend

Hvis man efter de seneste par dages solskin er begyndt at vænne sig til lyset og den snigende varme, er der godt nyt i vente i weekenden. Både fredag og søndag byder således på solstråler.

 

»Fredagen bliver en rigtig flot solskinsdag med sol til hele landet stort set fra morgen til aften. Der er desværre lidt meget vind over den østlige del af landet, så det måske føles en smule koldt,« siger vagthavende meteorolog ved DMI, Michael Skelbæk.

Den østlige del af landet får således omkring fem grader, mens man vestpå kan se frem til lunere temperaturer, omkring syv grader.

»Det er meget sjovt, det ramler jo lige sammen med, at kalenderen skifter til forår. Så det er meget god timing,« siger Michael Skelbæk.

Men det er altså ikke hele weekenden, der giver mulighed for spadsereture i solen.

»Lørdagen bliver lidt anderledes. Den starter nok ud med solskin specielt i den østlige del af landet, men så kommer der altså flere og flere skyer,« siger meteorologen, som også forudser, at der kan komme en lille smule regn nogle steder. Det vil i så fald være i de nordlige og østlige dele af landet.

»Vinden frisker gevaldigt op, og det bliver en jævn til hård vind,« siger meteorologen.

Når vi så når frem til weekendens sidste dag, kommer solen tilbage og skinner over hele landet, lige som vinden aftager.

»Det er fredag og søndag, der er de pæne dage, mens lørdag er lidt grumset i det,« siger Michael Skelbæk.

På trods af forårsfornemmelserne slipper vi dog ikke helt for nattefrost. Temperaturen kryber således under frysepunktet natten mellem fredag og lørdag og igen natten mellem søndag og mandag, lyder det fra DMI.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu