ANNONCE

Solgt i hele Danmark: Disse æg er uegnede til at spise

16. december 2016 17:07 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Julefrokost med æg? Så skal du i hvert fald ikke bruge disse!

Solgt i hele Danmark: Disse æg er uegnede til at spise
Flere partier æg trækkes tilbage, fordi der er pletter og muligvis afvigende lugt. Modelfoto: Scanpix

Et halvt æg, masser af mayonaise, et skud salt, et skud peber og så lidt purløg. Det er noget, de fleste kan forholde sig til og en yndet del af julefrokost-bordet.

Har du planer om at servere æg for jule-gæsterne, så bør du i hvert fald lige tjekke efter hvilke æg, du har købt. I en pressemeddelelse fra Fødevarestyrelsen fremgår det nemlig, at et helt parti hvide æg solgt i Coop-butikker rundt om i landet er uegnet til konsumering.

De pågældende Coop-butikker er Kvickly, SuperBrugsen, Dagli- og LokalBrugsen, Brugsen og på hjemmesiden Coop.dk/mad.

Æggene har af endnu uafklarede årsager fået en misfarvning og sorte pletter – både på skal og selve indmad. Dertil skal lægges en mulig afvigende lugt, oplyser Fødevarestyrelsen. Netop dette gør æggene aldeles uegnede til at spise.

Det drejer sig kun om hvide æg printet med koderne OSE624 og OSE547.

De berørte æg er pakket på følgende datoer: 02.12 2016, 05.12 2016, 07.12 2016 og 12.12 2016, og disse oplysninger findes på pakningen, der indeholder i alt 10 æg.

Æggebakkerne er solgt under navnet Änglamark, men er leveret fra producenten Dueholm. Newsbreak.dk har kontaktet producenten via mail og venter på svar. Vi vil gerne vide, hvor pletterne stammer fra, og hvilken betydning de har.

Skulle man have æggene opbevaret, rådes forbrugere til at levere dem tilbage til butikken, hvor de er købt eller kassere de.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu