Solhaven-dom kan annullere anden sag om vold mod unge

29. januar 2015 11:09 | Af: Ritzau Fokus
 
Solhaven-dom kan annullere anden sag om vold mod unge
Foto: METTE NIELSEN/Scanpix
Foto: METTE NIELSEN/Scanpix

Foto: METTE NIELSEN/Scanpix

En sag om vold mod unge på institution kan falde til jorden, efter at ansatte blev frifundet i Solhaven-sag.

Frifindelsen af 12 tidligere ansatte på opholdsstedet Solhaven i Farsø kan få betydning for en sag om lignende overgreb mod anbragte unge, fortæller DR Nordjylland.

Da Solhaven-sagen startede i retten for halvandet år siden bebudede anklageren, at en Solhaven 2-sag var på vej.

Ni tidligere ansatte på opholdsstedet Skjoldborghus, som også ligger i Farsø, var nemlig også blevet sigtet for overgreb, men sagen afventede udfaldet af Solhaven-sagen.

Men efter de tidligere ansatte på Solhaven onsdag blev pure frifundet, forventer tidligere forstander på Skjoldborghus Allan Møller Christensen at den sag også falder til jorden.

– Jeg håber, at Solhaven-sagen skaber præcedens, så de ikke bliver tiltalt, siger Allan Møller Christensen til DR Nordjylland.

Sigtelsen drejede sig om 11 tilfælde af vold mod de unge anbragte på Skjoldborghus.

– De ni tidligere ansatte er jo sigtet og har været det i omkring tre år. Men sagen afventede udfaldet af Solhaven-sagen, og det betyder forhåbentlig at anklagemyndigheden frafalder, siger Allan Møller Christensen.

Både Skjoldborghus og Solhaven gik konkurs i 2013.

I Solhavens storhedstid havde institutionen 250 ansatte, og var hyldet som et af de eneste steder, der kunne bringe særligt hårdt belastede unge på ret kurs igen.

/ritzau/

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu