Solstrøm kan skabe tusindvis af job

4. juni 2012 12:45 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Solstrøm kan skabe tusindvis af job
Billede mangler

Hvis el fra solcelle-anlæg udgjorde fem procent af strømmen i danskernes stikkontakter, så ville det kaste 2.000 job af sig om året.
Sådan lyder vurderingen fra el- og VVS-brancheforeningen Tekniq, der opfordrer regeringen til at satse endnu mere på solen som energikilde.
Det skriver Jyllands-Posten.
– Midt i en krisetid har det nuværende solcelleboom givet branchen et enormt løft. Det er mange milliarder, vi taler om. Havde elbranchen ikke haft solceller for øjeblikket, ville livet have set meget hårdere ud for vores medlemmer, siger Søren Rise, chefkonsulent i Tekniq til Jyllands-Posten.
4.500 nye anlæg er kommet til siden nytår. Og hos Energinet.dk ventes det, at året vil byde på 22.000 nye anlæg.
Panelerne kommer fra Kina, men forretningen gavner stadig Danmark, påpeger Dansk Solcelleforening.
– Selv om det ikke er dansk-producerede produkter, er der en masse arbejdspladser forbundet med solceller. Det kræver mange mandetimer at sætte anlæggene op, ligesom det kræver ressourcer at sælge og rådgive om anlæggene, siger formand Signe Antvorskov Krag til Jyllands-Posten.
Klimaminister Martin Lidegaard (R) mener, at regeringens politik gør det lukrativt at investere i private solcelleanlæg.
Den såkaldte nettomålerordning betyder en besparelse på afgifter og moms på 1,35 kroner per kilowatt-time solstrøm, for ejerne.
– Vi skal huske på, at vi generer en masse private investeringer til at udbygge og sikre mere vedvarende energi, så grønne energiløsninger giver nogle ups og nogle downs, siger han til Jyllands-Posten.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu