ANNONCE

Som en kniv i hjertet

29. november 2020 05:47 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Lukas Graham var blandt lørdag aftens optrædende til årets uddeling af Danish Music Awards

Som en kniv i hjertet
Inde i hjertet sidder der en kniv, for vi kom ikke til Sydøstasien, hvor vi skulle have været lige nu, siger Lukas Forchhammer. Foto: Scanpix.

Cremen af dansk musik var lørdag samlet i Royal Arena i København til uddelingen af Danish Music Awards.

Grundet coronapandemien var showet underlagt en række bekendtgørelser, så kun en gruppe særligt inviterede gæster er tilstede i salen, som er omdannet til en slags stor hjemlig stue.

For Lukas Graham, der var blandt aftenens optrædende, minder omgivelserne om bandets spæde start for præcis ti år siden.

– Vi startede med at spille på en jazzklub for 170 mennesker. Det er det format, vi er virkelig gode til. Vi er også gode til stadionkoncerter og til de store festivaler, men det er det her, vi er blevet store på i hele verden, fortæller bandets forsanger, Lukas Forchhammer.

En sjældenhed

Aftenens optræden til Danish Music Awards var en sjældenhed for bandet i 2020. Grundet coronapandmien har store dele af deres verdensturné været aflyst.

Faktisk har bandet blot givet tre koncerter i år, og det har været meget underligt, forklarer Mark ”Lovestick” Falgren.

– Som musiker føler jeg lidt, at jeg har mistet min identitet på en eller anden måde. Jeg er musiker, men hvad er jeg, når jeg ikke kan spille musik, lyder det fra Lovestick.

Lukas Forchhammer har derimod haft hænderne fulde.

Han blev nemlig far for anden gang, efter at hans kæreste, Rillo, fødte parrets anden datter i foråret.

– Jeg har nærmest været far for første gang, og så har jeg været handy og har lagt to et og halvt ton brosten i gården derhjemme, siger Lukas Forchhammer.

– Det har været meget mærkeligt. Der er gået så lang tid, fra vi spillede sidst, så jeg blev helt i tvivl om, det overhovedet var så sjovt at spille. Men så havde vi en øver i går, og ja, det er fandeme så sjovt, som jeg husker, fortæller han.

Reflektere

Bandet har også haft mulighed for at reflektere over, hvor taknemlige de er for at optræde.

Normalt på denne tid af året ville de være afsted på farten. Sidste år kunne de eksempelvis ikke deltage i Danish Music Awards, fordi de befandt sig i Los Angeles.

– Det er fedt at være her for en gangs skyld. Men vi skulle have været et andet sted. Inde i hjertet sidder der en kniv, for vi kom ikke til Sydøstasien, hvor vi skulle have været lige nu, siger Lukas Forchhammer.

– Nu må vi se, hvor travlt vi får i 2021 – om vi overhovedet får lov til at spille nogen koncerter. Men der er ladt op nu. Der er tryk i bøssen.

En dag er det slut

Coronapandemien har også givet anledning til refleksioner om en ny måde at turnere på – blandt andet ved at stå tidligere op og udforske de steder, de besøger.

– Lige pludselig en dag er vores internationale karriere slut, og så skal vi lave noget andet. Ikke fordi det sker i morgen, men det ville være ærgerligt at sidde om 20-30 år og ikke have oplevet noget, siger Lukas Forchhammer.

– Vi har set nok tourbusser og luksushoteller. Vi skal se noget andet og hænge lidt mere ud sammen som venner. Da vi begyndte for ti år siden, øvede vi os også for at bruge tid sammen. Nu øver vi os, fordi vi skal. Men da vi øvede forleden efter ikke at have spillet sammen i lang tid, var det ligesom i gamle dage.

Bandet håber, at det nye år byder på koncerter igen. Men uanset hvad så lover bandet, at der er en ny plade på vej.

– Der kommer et album, uanset om vi spiller koncerter eller ej. Der er alt for mange sange til et album, så det er et godt problem at have, siger Lukas Forchhammer med et smil.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu