ANNONCE

Sommer afløses af kæmpe regnskyl

3. juni 2020 16:53 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

En ordentlig skyller sætter en dæmper på sommer-fornemmelserne.

Sommervejret får sig en pludselig pause i slutningen af denne arbejdsuge. Det har Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) nu nok engang slået fast. Denne gang i en pressemeddelelse onsdag eftermiddag.

I den kan man også læse, at det bliver en notitsværdig pause. DMI holder nemlig øje med udviklingen – fordi der muligvis skal udsendes et vejr-varsel om ganske kort tid. Frem mod fredag tyder det for nuværende på, at der vil falde helt op mod 40 millimeter regn.

Øst for Danmark er luften varm og fugtig – det er den du har lagt mærke til de seneste dage – men vest for os er luften ifølge DMI væsentlig koldere og tør. Sammenstødet mellem de to lufttyper har den effekt, at der dannes fronter.

Fronterne har regn og byger med sig, og de passerer altså Danmark fra sydvest i løbet af torsdag og fredag. DMIs prognoser har nogle ophidsende tal. Her står det nemlig, at der kan falde store mængder regn – og desuden er risiko for torden.

“Frem til fredag aften kan der således komme et sted mellem 15 og 40 millimeter regn, lokalt måske mere, og henover weekenden yderligere mellem tre og 10 millimeter regn”, skriver DMI.

Sommer kommer

Ud over regn og byger kan vi også fremadrettet forvente temperaturer, der lægger sig lidt mere moderat end de seneste dage. Både mandag, tirsdag og onsdag har været brandvarme. De to førstnævnte ifølge DMI reelle sommerdage med temperatur over 25 grader.

Newsbreak.dk har onsdag eftermiddag forgæves forsøgt at få kontakt til DMIs vagthavende, men det virker til, at telefonsystemet ikke er funktionelt. Til gengæld talte en kollega med vagthavende meteorolog Lars Henriksen onsdag morgen. Han sagde:

– Det er den sidste dag med temperaturer over 20 graders varme i den her uge.

Heldigvis indeholder den netop udgivne nyhed fra DMI også godt nyt, for selv om det åbenbart ser ud til regn, så lyder meldingen dog, at prognoserne antyder, at det lune og solrige vejr vender tilbage allerede i den kommende uge.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu