ANNONCE

Sommerferietrafikken begynder i dag: Her risikerer du kø

29. juni 2018 08:56 | Af: Newsbreak.dk

Skolernes sommerferie begynder i dag, og det betyder masser af biler på vejene de næste mange uger.

Sommerferietrafikken begynder i dag: Her risikerer du kø
Arkivfoto.

Går din sommerferie til Skagen, Vesterhavet eller Frankrig? Så er du ikke den eneste, der skal den vej. Skolernes sommerferie begynder i dag, og allerede i eftermiddag triller rigtig mange familier med tætpakkede biler afsted på årets kør-selv-sommerferie.

Ferietrafikken er værst hen over den kommende weekend, og i Danmark er det især motorvejen mellem Jylland og Sjælland, der bliver belastet indtil skolernes sommerferie slutter i uge 32, fortæller Aggi Thorarinsson, der er vagthavende ved Vejdirektoratets Trafikcenter, til DR Syd.

– Især på den vestlige del af den fynske motorvej og fra Kolding mod Tyskland. Men også på Køge Bugtmotorvejen og Vestmotorvejen – især over Storebælt.

– Allerede nu på fredag forventer vi risiko for tæt trafik og mindre kødannelser mellem kl. 14 og 18, siger han til DR Syd.

Resten af sommerferien er lørdage og søndage de store rejsedage – især lørdage skal man forsøge at undgå at køre mellem klokken 10-16, hvis man ikke vil risikere at sidde i kø på de store danske veje. Søndag er der mange biler mellem kl. 11 og 16.

I mange danske biler peger GPS’en sydpå, når badeshorts og solcreme er pakket i bagagerummet. Og selvom motorvejene ned gennem Tyskland er bredere, er der også stor risiko for at ende i kø her.

Her er trafikken ifølge FDM værst fredage mellem kl. 13-20, lørdage klokken 11-18 og søndage klokken 14-20.

Kilde: DR Syd

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu