ANNONCE

Sommerfugle-entusiaster falder som fluer

6. februar 2020 08:09 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Flere sommerfugle-entusiaster er på kort tid fundet døde i et særligt sommerfugle-reservat i Mexico.

Det kan være farligt med de forkerte interesser. Eller, sådan kan man i hvert fald tolke det kriminelle klima i Mexico i disse dage. Siden den 29. januar er to sommerfugle-entusiaster nemlig fundet døde i et særligt sommerfugle-reservat i landet.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Amerikanske CBS News skriver, at i hvert fald den senest fundne med al sandsynlighed er blevet slået ihjel. Umiddelbart kan man vurdere, at antagelsen er god nok. Den døde er nemlig fundet med tydelige tegn på flere tæsk og et knivlignende sår i hovedet.

Fælles for begge de dødfundne er, at de har været aktive i arbejdet for at beskytte et særligt område, der er kendt som et hjemsted for helt særlige sommerfugle. Det første dødsfald blev opdaget i slutningen af januar.

Ved den lejlighed blev en aktivist fundet død, druknet i en brønd, men dødsårsagen er endnu ikke afklaret.

Omstridt område

Hvordan en naturlig interesse for noget så uskyldigt som sommerfugle kan føre til døden er som sådan uvist.

Sikkert er det dog, ifølge Associated Press og CBS News, at netop det særlige område, hvor sommerfugle-reservatet ligger, er kendt for at være hjemsted for ulovlig træfældning. Det er en stor kriminel industri i Mexico.

I samme øjeblik bør det nævnes, at Mexico i 2019 ifølge BBC satte rekord for årlige drab. Drab, der ofte udføres af kriminelle organisationer, der udfører eksempelvis ulovlig træfældning.

Sommerfuglene migrerer hvert år fra Canada til Mexico, hvor de nyder vinterperioden, der unægtelig er noget varmere i sydlige Mexico. Den migration er dog voldsom truet af netop træfældning.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu