ANNONCE

Sommerguide til en god og sikker bilferie

2. juli 2019 06:03 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Man kan selv gøre meget for at forebygge uheldige oplevelser på bilferien.

Klokken har ringet ud for sidste gang i dette skoleår, det er blevet ferietid, og en af de populære ferieformer er bilferie. Faktisk viser de seneste tal fra Danmarks Statistik (2017), at op mod 1,2 millioner danskere hvert år tager bilen på ferie. Uanset om destinationen er her i landet eller ude i Europa.

Ifølge Falck blandt andet fordi ferieformen giver nogle helt andre muligheder for at opleve sine omgivelser, mens man er afsted.

– For den yngre generation er bilferien forbundet med spontanitet og mange oplevelser på kort tid, mens børnefamilien i mange tilfælde sætter pris selv at sætte tempoet for ferien og inddrage børnene mere aktivt, siger Rasmus Dalby, der er vejhjælpsredder hos Falck, i en pressemeddelelse udsendt af netop Falck.

Vigtigt at forberede sig

Han understreger samtidig, at såfremt man beslutter sig for bilferie, er det vigtigt at forberede sig grundigt hjemmefra. For eksempel skal man have styr på sin forsikringsdækning, om der gælder specielle færdselsregler undervejs, skal der betales vejafgifter og hvordan ser trafiksituationen ud.

Artiklen fortsætter under videoen

Rasmus Dalby nævner desuden, at det er vigtigt, at chaufføren er opmærksom på og tager højde for bilens ændrede køreegenskaber, når den er tungt pakket.

– Når en personbil er tæt pakket med tunge tasker, så opfører bilen sig anderledes og bremselængden forøges. Et par gode råd er, at justere dæktrykket, så det passer til bilens vægt. Læg desuden den tungeste bagage så langt fremme i bagagerummet som muligt. På den måde bevarer man bilens køreegenskaber bedst muligt, forklarer han.

For at hjælpe de danske feriebilister godt afsted på sommerferien og for at forebygge uheldige oplevelser, har Falck lavet en række gode råd til den bedste start. Se den i galleriet over artiklen.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu