Sommerland: Bedste sæson siden starten af 90’erne

10. september 2014 19:48 | Af: Elo Christoffersen, ec@newsbreak.dk
 
Sommerland: Bedste sæson siden starten af 90’erne
Sommerland Sjælland har overgået sine egne forventninger til sæsonen på flere fronter. Foto: Claus Starup.

161.858 gæster har lagt vejen forbi Sommerland Sjælland i den forgangne sæson, og det er ca. 15.000 mere end 2013, som ellers var det hidtil bedste siden EM-året 1992.

Sommerland Sjællands sæson er slut, og det er med ekstra glade miner denne sensommer, da parken har overgået sine egne forventninger til sæsonen på flere fronter.

Familieparken har haft det højeste antal gæster i mere end 20 år, og der er solgt rekordmange sæsonkort og hytteophold i den solrige sommer.

– 2013 var med ca. 145.000 gæster en rigtig god sæson for os, og med den flotte forsommer i år var håbet, at vi rundede 150.000 gæster. Jeg hoppede derfor noget i stolen, da jeg erfarede, at vi i 2014 faktisk har rundet 160.000 gæster, forklarer Sommerland Sjællands stolte direktør, Kåre Dyvekær.

13.000 solgte sæsonkort

Det flotte antal gæster bestod blandt andet af rigtig mange børnefamilier, der valgte at købe sæsonkort, så de kunne komme igen og igen hele sommeren, og rekorden fra 2013 blev slået med hele 3000 i den nu afsluttede sæson.

– Vi har vækstet markant på vores sæsonkort de sidste par år, hvor vi i 2012 lå på ca. 7000 solgte sæsonkort, og sidste år rundede 10.000 sæsonkort. I år tog vi så endnu et flot spring op til 13.000 sæsonkort, og det giver os jo en idé om, at vi har en familiepark, som rigtig mange gerne vil besøge igen, – ikke mindst pga. den hyggelige og uformelle stemning, som vores sommerværter er en stor del af, forklarer Kåre Dyvekær.

Rift om hytteophold hele sommeren

Ud over genbesøg med sæsonkort, valgte et rekordhøjt antal gæster også at forlænge oplevelsen ved at bo i familiehytte lige ved siden af parken. En stigning på ca. 30 % i udlejede hytter betød, at hytterne var fuldt booket op stort set hele sæsonen fra maj til august, hvorimod den fulde belægning tidligere har koncentreret sig om enkelte uger i juli.

– Én ting er naturligvis udsigten til det blivende sommervejr i lange perioder, som betød henvendelser fra dag til dag på hytterne, men allerede tidligt på sæsonen, så vi en stigning i efterspørgslen på hytter. Ny hjemmeside og præsentation af hytterne har uden tvivl også spillet en positiv rolle, ligesom flere og flere bedsteforældre vælger en miniferie med børnebørnene i vores hytter, fortæller Kåre Dyvekær.

Rekordmange medarbejdere vender tilbage

Det er generelt et år med flotte rekorder for Sommerland Sjælland, der også kunne glæde sig over, at 2/3 af de ca. 180 sommerværter i kiosker og forlystelser var gengangere, der vendte tilbage i 2014 for at tage endnu en tørn med smil og leg med gæsterne.

– Det er enormt positivt at opleve, at så mange unge som ældre vender tilbage til os, når vi er en sæsonvirksomhed, hvor mange finder andre jobs i vinterhalvåret, starter nye studier, flytter fra området og den slags, slutter en tilfreds Kåre Dyvekær.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu