Sommertid kostede 108 hjorte livet

4. april 2012 20:49 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Sommertid kostede 108 hjorte livet
Billede mangler

Når vi hvert år stiller urene en time frem og dermed skal en time “tidligere” på job eller studie, så bliver det ekstra farligt for hjortevildt.
Myldretiden bliver dermed rykket ind i det tidsrum, hvor dyrene vandrer.
Og i år har det kostet 108 hjorte livet i den første uge efter skiftet, mens det var 65 i ugen forinden. Det oplyser Falck.
“Langt de fleste rådyr og andet dyrevildt bliver trafikdræbt ved daggry og i skumringen i deres forsøg på at nå fra skoven og til deres foretrukne vækstmarker. Med skiftet flytter vi myldretiden en time, og dermed er trafikstrømmen øget netop på det tidspunkt, hvor dyrene vandrer,” siger vildt- og dyrekonsulent Allan Bruun Rasmussen.
Rådet til bilisterne er at sætte farten, udvise agtpågivenhed og respektere de opstillede advarselstavler med hjortevildt. Og har man først set et stykke hjortevildt krydse vejen, så kommer der formentlig flere. De krydser nemlig kun yderst sjældent en vej alene.
Og kommer man som bilist for tæt på en hjort, så gælder det om at bremse, holde fast i rattet og køre bag om dyret. Hjortevildt vender sig nemlig aldrig om. Hvis uheldet alligevel er ude, skal man underrette Dyrenes Vagtcentral på 1812.
Sidste år blev 109 hjorte dræbt i ugen efter skiftet til sommertid. I 2010 var det 168, mens det i 2009 var 130.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu