Sommertogt afsløret: Det skal dronningen

24. maj 2019 15:57 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Det er nu lagt fast, hvad dronning Margrethe skal på årets første sommertogt.

Del:

Årets første sommertogt tager dronning Margrethe forbi Køge og Nyborg kommune. Efter længere tid med spekulationer om, hvad programmet for det første sommertogt var, kan Kongehuset og de to kommuner i fællesskab afsløret programmet for besøgene.

Den 28. maj lægger Kongeskibet Dannebrog til i Køge Havn og sommertogtet skydes igang.

Karetture

Allerede tidligere på ugen blev det afsløret, at dronningen skal på karettur i både Køge og Nyborg kommune.

I Køge forlader dronningen havnen i karet og bliver kørt til til Rådhuset. Derfra kører kareten til Center for Sundhed, Træning og Rehabilitering, hvorefter dronningen skal på besøg på centret.

I Nyborg starter karretturen fra Kongens Skibsbro til Nyborg Rådhus, hvor dronningen modtages i byrådsalen. Under denne karettur bliver dronningen eskorteres af Gardehusarregimentets Hesteskadron.

Destilleri og tapperi

Programmerne for de to kommunebesøg er på mange punkter ensartet. I Køge skal dronningen besøge Tapperiet, og i Nyborg skal dronningen på Nyborg Destilleri.

Selv om navnet klinger lidt af godt til ganen, er det ikke helt korrekt. Tapperiet i Køge er et kulturhus for unge, mens Nyborg destilleri er for dem, der er gamle nok til at nyde alkohol.

Med i privaten

Der er også stor lighed med, hvordan begge besøg afsluttes. Dronning Margrethe bliver kørt til havnepladsen i den pågældende by, hvor der så vil være underholdning.

Derefter er det muligt for indbudte gæster at opleve Kongeskibet Dannebrog indefra til reception.

I Nyborg kommune, som dronningen besøger den 31.maj, afsluttes de knap tre-dages sommertogt med et brag. Der affyres fyrværkeri, når Kongeskibet Dannebrog sejler fra Nyborg.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu