ANNONCE

DMI: Sådan bliver sommer-vejret

11. juni 2019 20:56 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Er du klar til sommervejret 2019? Det er måske mere spørgsmålet, om vejret er klart. Til dig?

Sommervejret 2019 ligger nu klart – DMI har et bud.

Hvis man sådan kigger ud af vinduet, kan det godt føles som om, sommeren er langt væk.

Varslerne om kraftig regn og skybrud gør nok ikke den følelse meget bedre.

Alligevel kommer DMI, Danmarks Meteorologiske Institut, nu med et bud på sommervejret 2019.

(Er du interesseret i at se, hvordan 2019 indtil videre har artet sig i forhold til andre år, så kan du gøre det i galleriet over artiklen).

Det er DMIs langtidsmeteorolog Steen Hermansen, der har sammenfattet de fire uger på DMIs hjemmeside.

Når de værste regnbyger er væk i denne uge, skal der i den næste komme mere stabilt og tørt vejr. Sidst på ugen kan du dog igen forvente regn- og tordenbyger flere steder.

I denne måneds sidste uge forventer Steen Hermansen et vejr af den afvekslende slags – dog med solskin de fleste steder. Temperaturerne vil være i det, han kalder for ‘den pæne ende af sommerskalaen’.

Sommervejret 2019, uge 25

Uge 25: Byder på højeste dagtemperatur op til mellem 20 og 25 grader. Et højtryk kommer til at sikre tørt, ret varmt og overvejende solrigt vejr.

Det betyder dog ikke, at vi går regnen ram forbi: I slutningen af ugen forventes der kraftige regn- eller tordenbyger. Sankthans bliver i den kølige ende. Nætterne kommer til at ligge mellem 10 og 14 grader.

I de følgende dage bygges et større højtryk op i nærheden af Danmark, og det giver efterhånden tørt, ret varmt og overvejende solrigt vejr. Temperaturen sniger sig gradvist op på 20 til 25 grader og 10 til 14 grader om natten.

“Samlet set ventes ugen blive op 1-2 grader varmere end normalt, varmest mod syd og øst, mens nedbørsmængderne som helhed bliver under det normale – dog lokalt med større mængder nedbør, der hvor regn- og tordenbyger rammer”, skriver DMI.

Sommervejret 2019, uge 26 og 27

Uge 26: Ugen starter med pænt vejr og solskin til alle. Temperaturerne ender mellem 18 og 23 grader. I slutningen af ugen kommer der igen en smule regn – og dermed også en smule lavere temperaturer. DMI forventer dog, at ugen ender med én grad over normalen.

Uge 27: Uge 27 kommer til at hælde til den kølige side. Her forventes temperaturerne at ligge mellem 17 og 22 grader. Den uge kalder meteorologen for gennemsnitlig, hvad angår nedbør og temperaturer.

“For dem som går på sommerferie, skal det samtidigt slås fast, at prognoserne på denne lange bane er meget usikre. Sommervejret har derfor stadig mulighed for at ændre sig, men lige nu ligger langvarigt stabilt, varmt og tørt sommervejr – som vi så i 2018 – ikke i kortene”, skriver DMI.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu