Sønderjysk erhvervsliv sikrer konkurrence på flyruten Sønderborg-København

20. februar 2013 19:11 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Sønderjysk erhvervsliv sikrer konkurrence på flyruten Sønderborg-København
Billede mangler

Flyselskabet Danish Air Transport (DAT) får fremover en ny udfordring på indenrigsruten fra Sønderborg til København. Danfoss-ejer Jørgen Mads Clausen offentliggjorde onsdag eftermiddag for erhvervslivet og byrådet i Sønderborg Kommune, at et nyt lokalt luftfartsselskab er på vej. Det skriver CHECK-IN.dk.

 

Flymanagement-selskabet Air Alsie har taget initiativet til konkurrenten i luften, og nogle erhvervsfolk og investorer fra lokalområdet er kræfterne bag projektet.

Hvem der præcist drejer sig om, vil Jørgen Mads Clausen, som også er formand for Advisory Board i den kommunalt ejede Sønderborg Lufthavn, dog ikke løfte sløret for endnu.

»Der er ingen endelige aftaler på plads endnu. Vi synes, at det er et fantastisk initiativ, som Air Alsie har taget, og da vi allerede er nået langt i vores planlægning, har vi ønsket at forhåndsinformere byrådet,« siger han til CHECK-IN.dk.

Der har ikke siden maj sidste, hvor Cimber Sterling gik konkurs, været konkurrence på ruten, men går det efter planen, skal de nye selskab sende fly på vingerne i slutningen af maj eller begyndelsen af juni i år. Fem gange dagligt bliver det i hverdagene muligt for passagerer at komme med selskabet til København, og i weekenden er planerne to flyvninger mellem Sønderborg og hovedstaden.

Tvivl om DATs langsigtede planer på ruten har været baggrunden for, at de lokale nu har taget eget initiativ.

»Vi har anderledes interesser end DAT i at indenrigsruten skal fortsætte, således at de investeringer der foretages lokalt også hænger sammen med en aktiv lufthavn. Det samme gælder for industrivirksomhederne i området,« forklarer Henrik Therkelsen, der er administrerende direktør i Air Alsie, til CHECK-IN.dk.

Hvad selskabet skal hedde, er endnu ikke blevet besluttet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu