Sønderjysk frygt for kasernelukninger

21. februar 2013 10:40 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Sønderjysk frygt for kasernelukninger
Billede mangler

Det har sendt »chokbølger« gennem Sønderjylland, at to af de kaserner, som forsvarschef Peter Bartram har foreslået lukket, ligger i Sønderjylland.

 

Det skriver Jyllands-Posten.

Haderslevs borgmester, Jens Christian Gjesing (S), mener, at forsvaret retter det tunge skyts mod Sønderjylland.

»Men når chokbølgerne har lagt sig, er vi kampklar igen. Og det vil man komme til at mærke,« siger han til Jyllands-Posten.

»Jeg har svært ved at se Danmark have en hær, der ikke er repræsenteret i Sønderjylland. Det er min nabo og min kones kolleger, der sender deres sønner i krig i Afghanistan. Lukker man kasernerne, kapper man forbindelse mellem militæret og civilsamfundet i en hel landsdel,« siger Jens Christian Gjesing.

I Sønderborg er man også bekymret.

»Jeg er enig i, at der skal lukkes kaserner. Men det er hul i hovedet at lukke kasernen i Sønderborg og begge kaserner her i Sønderjylland. Det er det sted i landet, hvor der er størst folkelig opbakning til forsvaret. Og det er kulturinstitutioner, som man vil lukke,« siger John Lohff, formand for Sønderborg Kasernes Venner og konservativt medlem af Region Syddanmark, til Jyllands-Posten.

I forbindelse med forsvarsforliget fra sidste år bad forsvarsminister Nick Hækkerup (S) forsvarschef Peter Bartram om at komme med en militærfaglig vurdering af, hvilke kaserner der kan lukkes.

Forsvarschefen peger på Almegårds Kaserne på Bornholm, Bülows Kaserne i Fredericia, Sønderborg Kaserne og Haderslev Kaserne. Derudover foreslår forsvarschefen, at enten Høvelte Kaserne eller Vordingborg Kaserne lukker.

Det er nu politikerne, der skal beslutte hvilke kaserner, der må lade livet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu