Sønderjyske varmede op med sejr

1. februar 2013 22:16 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Sønderjyske varmede op med sejr
Billede mangler

Han kom til Danmark i torsdags, spillede sin første kamp fredag i Rødovre, og søndag kan han vinde karrierens første titel, når Sønderjyske møder Frederikshavn White Hawks i pokalfinalen i SE Arena i Vojens.

Den tjekkiske back Adam Sedlak, 21, Sønderjyskes ottende import, kan få en drømmestart i sit nye land.

– Det bliver sjovt, hvis vi vinder pokalen, men også debuten i aften var en oplevelse, siger han.

– Niveauet var højt. Jeg nød det. Jeg har ingen kontrakt med min tidligere klub, Vitkovice, for næste år. Jeg håber at kunne fortsætte i Sønderjyske eller spille mig til en kontrakt et andet sted.

Den fysisk stærke, klogt spillende unge back har spillet tre sæsoner i den canadiske juniorliga, OHL, og bliver en gevinst.

Sønderjyske lignede en sikker vinder med 3-0 føring mindre end otte minutter før tid, men blev panisk i slutfasen. Rødovre Mighty Bulls reducerede ved Sebastian Bergholt og Jannik Karvinen og spillede seks mod fire det sidste halve minut, men tættere på kom tyrene ikke.

– Vi har et problem, når vi kommer bagud. Kommer modstanderne på 1-0, taber vi mellem 90 og 95 procent af kampene. Det er en statistik, vi skal have lavet om på, hvis vi skal være en faktor i slutspillet, siger Rødovre Mighty Bulls’ kaptajn, Michael Smidt.

– Vi spillede fornuftigt i store dele af kampen, men det blev for meget op ad bakke.

Rødovre Mighty Bulls er et hurtigt spillede hold, men Sønderjyske er endnu hurtigere. Det sønderjyske spil hang bedre sammen, og sejren var fortjent.

952 tilskuere i Rødovre Skøjte Arena er skuffende, men går Brøndby konkurs, så Mighty Bulls bliver Vestegnens flagskib, kommer der måske flere.

AL-Bank Ligaen

Rødovre Mighty Bulls-Sønderjyske 2-3 (0-1, 0-1, 2-1)

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu