Sony overrasker: Elektronikgigant tilbage i plus

9. maj 2013 12:21 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Sony overrasker: Elektronikgigant tilbage i plus
Billede mangler
Del:

Det japanske elektronikgigant Sony kan endelig læne sig tilbage og drage et lettelsens suk. For første gang i fem år er det lykkes koncernledelsen at slutte året i positivt terræn, skriver avisen Wall Street Journal.

 

Sony meddeler, at det forskudte regnskabsår, der sluttede ultimo marts, resulterede i med et nettoresultat på 43 milliarder yen (2,5 mia. kroner). Det skal holdes op imod et underskud året før, der var over ti gange større.

Dermed ser det ud til, at ledelsen i Sony endelig er kommet i gang med atter at få gjort det, der engang var verdensleder inden for elektronik og en beundret koncern, til en profitabel forretning.

Forventningerne til indeværende år er dog beskedne. Sony forventer et overskud i omegnen af 50 milliarder yen, hvilket ikke kan siges at være prangende, når man har en omsætning i omegnen af 7.500 milliarder yen.

Men det begynder ikke desto mindre at lugte af en turnaround. Sony har været hårdt presset på den ene side af krisen – og den dermed manglende købelyst i vesten – og på den anden side af de sydkoreanske opkomlinge, hvoraf eksempelvis Samsung på få år har forvandlet sig til en af markedet allerstørste aktører.

En ting, der dog kan bekymre, er, at en stor del af Sonys succes i året kan føres tilbage til valutaudsving. Den japanske yen er svag, hvilket i stor grad kan føres tilbage til regeringens politik på området, og det har været med til at holde hånden under salget. Derudover har den japanske koncern solgt ud af aktiver i årets løb.

Derfor er der en vis usikkerhed om, hvorvidt Sony-ledelsen i indeværende år kan holde dampen oppe, eller om en ændring i eksempelvis valutaen vil kunne puffe Sony-salget i den forkerte retning.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu