Sony præsenterer (næsten) Playstation 4

21. februar 2013 11:26 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Sony præsenterer (næsten) Playstation 4
Billede mangler
Del:

Øjeblikket mange har ventet på, kommer de til at vente på lidt endnu. Verden har nemlig fortsat ikke set noget til Sonys Playstation 4, selv om selskabet i går til en pressekonference i New York præsenterede dele af den kommende enhed. Det skriver b.dk.

 

Sony havde ellers på forhånd pirret nysgerrigheden omkring den kommende PS4, der skal udgøre Sonys comeback på markedet for spilkonsoller, der de senere år er blevet stadigt sværere at begå sig i, fordi konsollerne møder konkurrence fra både smartphones og tavlecomputere.

Sonys nuværende PS3 har været en gigantisk succes for selskabet, men trods flere kosmetiske forbedringer er platformen reelt oldgammel. Den første PS3 kom således på markedet i 2005.

Mens Sony ikke fremviste selve konsollen, kunne selskabet dog gådefuldt afsløre, at den ikke er lige på trapperne, sådan som det ellers var spået. Sony lod nemlig forstå, at den første kan købes ’efter ferien – altså givetvis engang til efteråret.

Til gengæld kan Playstation-folket se frem til en større opgradering af deres nuværende platforme. PS4 får således en kraftigere processor og en del mere RAM – samt en controller, der ligner den, vi kender – bortset fra at den nu får en trykfølsom plade.

Til gengæld fortalte Sony ikke, om boksen alene vil bruge streaming, og altså ikke som nu, DVD-skiver, og Sony afslørede heller ikke, om PS4 kan levere billeder i Ultra-HD-opløsning, der ventes at blive mere udbredt i årene, der kommer.

Flere af de medier, der var tilstede under pressemødet, har efterfølgende udtrykt begejstring over den oplevelse, Playstation giver – og ikke mindst de spil, der blev demonstreret, ligesom at også specifikationerne på maskinen umiddelbart ser imponerende ud. Alligevel er der en udbredt flad fornemmelse over, at Sony afslørede så lidt om maskinen, og ikke mindst dens rolle i fremtidens IT-tunge hjem.

Mens Nintendo sidste år opdaterede sin populære Wii, ventes Microsoft i år at opgradere sin storsælgende Xbox, der også er temmelig gammel efterhånden. Både PS4 og den kommende Xbox forventes i højere grad end nogensinde før at skulle danne centrum i brugernes stuer – ikke bare for spil, men for alskens former for streaming-oplevelser.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu