Sony-topchef går af

13. marts 2013 11:23 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Sony-topchef går af
Billede mangler
Del:

Den første ikke-japanske topchef for en af verdens største teknologiproducenter Sony, Howard Stringer, går på pension i juni og forlader selskabet.

Walisiskfødte Howard Stringer stod i spidsen for Sony fra 2005 til april 2012, hvor han overlod førerstolen til sin højre hånd, Kazuo Hirai, og selv indtog pladsen som bestyrelsesformand.

Howard Stringer er nu 71 år og har været 15 år hos Sony efter 30 år i den amerikanske TV-branche hos bl.a. CBS. Han har dobbelt statsborgerskab med både britisk og amerikansk pas.

Han vil ifølge BBC trække sig tilbage i juni, når Sony holder generalforsamling.

Største underskud

Howard Stringer var udset som manden, der skulle genrejse Sony, men det var været i hans tid, at den japanske elektronikgigant, som producerer bl.a. fladskærmsfjernsyn, digitalkameraer og spillekonsollen Playstation, har leveret gigantiske tab. De seneste fire år har Sony haft underskud. Årsregnskabet for 2011-2012 stod for det største tab nogen sinde.

I 2009 blev en større oprydning sat i gang, og Sonys mange afdelinger skulle arbejde tættere sammen for at skabe ensartethed i produkterne. Det har kostet mange tusinder deres job, og en række produkter, som der ikke var penge i, er forsvundet.

Kazuo Hirai fortsætter samme strategi og har senest købt den svenske netværksgigant Ericsson ud af deres fælles mobilselskab, Sony Ericsson. Sony Mobile er på vej tilbage med nye produkter, og Kazuo Hirai har gjort det klart, at Sony skal ligge i top 3 på mobilmarkedet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu