ANNONCE

Sorgenfrey: EU-formandskab mangler job-fokus

6. januar 2012 15:46 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Sorgenfrey: EU-formandskab mangler job-fokus
Billede mangler

“Vi skal sammen arbejde Europa ud af krisen”.
Sådan sagde statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), da hun tidligere i dag præsenterede EU-formandskabets arbejdsprogram under overskriften ‘Europa i Arbejde’.
Trods arbejdstitlen og de flotte ord lægger programmet ikke op til at skabe særlig mange nye job, mener man i hovedforbundet FTF, der repræsenterer 450.000 offentligt og private lønmodtagere.
“Det er lidt en tam fornemmelse at læse regeringens plan for formandskabet,” fastslår formand Bente Sorgenfrey efter at have tygget sig igennem det 62 sider lange program.
“Vi er godt klar over, at et formandskab ikke skal bruges til at tromle hen over andre, men derfor kunne der godt være et par mere konkrete bud på, hvordan vi får skabt job og vækst i Europa,” siger hun.
Bente Sorgenfrey frygter, at regeringen udelukkende vælger sparevejen frem for vækstvejen.
“I mange lande har man nærmest stirret sig blind på spareøvelser, og det mener FTF ikke er den rigtige vej ud af krisen,” siger hun.
Planen for EU-formandsskabet blev her til formiddag præsenteret i Eigtveds Pakhus i København af ikke færre end fire ministre.
Udover Helle Thorning-Schmidt var også europaminister Nicolai Wammen (S), udenrigsminister Villy Søvndal (SF) og økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) tilstede ved præsentationen.
Bente Sorgenfrey glæder sig dog over, at regeringen med “Europa i arbejde” lægger op til en meget mere målrettet satsning på grønne teknologier.
“Det er en god prioritering af regeringen, for der er millioner af europæiske job i grøn teknologi. En klar satsning på grønne investeringer vil skabe varig beskæftigelse og samtidig være en gevinst for miljøet,” siger hun.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu