Sort arbejde skal stoppes med kontantloft

25. april 2012 10:26 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Sort arbejde skal stoppes med kontantloft
Billede mangler

Garagen eller det nye køkken skal betales gennem banken, mens kontanter må blive i lommen.
Et nyt lovforslag fra skatteministeren skal stoppe betaling med kontanter af håndværkerregninger på over 10.000 kroner.
Det skriver Berlingske.
Betaler køberne ikke via et pengeinstitut kan de i stedet blive pålagt at betale den manglende skat og moms, hvis arbejdet er foregået sort.
– Nu bliver det sådan, at sporet ikke kun slutter ved dem, der udfører sort arbejde, men at man faktisk også kan gøre krav gældende over for dem, der har købt sort arbejde, har et ansvar, siger Thor Möger Pedersen til Berlingske.
Liberal Alliance er imod, hvad skatteordfører Ole Birk Olesen kalder en mistænkeliggørelse af danskerne. Partiet bakker ikke op om forslaget.
– Vi synes, at den, der begår ulovligheden, er den person, der ikke betaler den lovkrævede skat af sin indtægt. Det er ikke køberen, siger Ole Birk Olesen til Berlingske.
Hos Venstre falder forslaget i god jord. Men umiddelbart vil skatteordføreren ikke garantere partiets stemmer til forslaget.
– Det er en skærpelse i forhold til, hvordan man som kunde skal gardere sig imod at havne i sort arbejde. Men jeg vil ikke afvise, at det kunne være en mulighed, siger skatteordfører Torsten Schack Pedersen.
Lovforslaget indeholder også andre initiativer. Eksempelvis et forslag om hjemmel til at foretage kontrol på privat grund uden retskendelse.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu