Sosu-Dennis: Robotter aldrig som varme hænder

9. marts 2012 14:41 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Sosu-Dennis: Robotter aldrig som varme hænder
Billede mangler

De ældre kan blive de helt store tabere, hvis kommunerne i stigende grad erstatter varme hænder i ældreplejen med teknologi.
Det mener formand for Fagforbundet FOA, Dennis Kristensen, der er formand for landets Sosu-hjælpere og assistenter, der arbejder ude i hjemmeplejen.
Ankestyrelsen har besluttet, at kommunerne kan afgøre, om for eksempel en robotstøvsuger kan erstatte hjemmehjælpen hos landets ældre.
“Når vi nu står i en lavkonjunktur og økonomisk krise, så skal vi passe på med, at kommunerne ikke bare plastrer fru Jensen til med teknologi for at spare nogle penge,” siger Dennis Kristensen til Newspaq.
Han er enig med Ældre Sagen, der frygter, at de varme hænder kan blive skåret væk og erstattet af kolde robotter.
“Vi må ikke komme i den situation, at vi på grund at ren økonomi i virkeligheden svigter de ældre, vi har behov for at der kommer et levende menneske ind af døren,” lyder det.
Men Dennis Kristensen lider ikke af teknologiforskrækkelse, slår han fast. Teknologien skal bare bruges rigtigt.
“For eksempel kan robotter jo hjælpe de ældre med at spise, så de ikke skal mades. Det kan i høj grad være med til at give de ældre mere værdighed i hverdagen,” siger han.
I forhold til sine egne medlemmer kan han frygte, at kommunerne begynder at afskedige plejepersonale. Men han ser teknologien som en naturlig og på mange måder sund udvikling.
“Flere hjælpemidler kan sikre, at mange af de arbejdsskader vi ser, ikke sker. Der kommer også til at være færre hænder til at løfte plejen i fremtiden, så teknologien er en vigtig udvikling,” mener Dennis Kristensen.
FOA har 97.000 medlemmer, der arbejder i sundheds- og plejesektoren. 46.400 som sosu-hjælpere og 32.952, der arbejder som sosu-assistenter.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu